Artikler

Eplan indgår teknologisk partnerskab med Dassault Systèmes

arrow_backTil oversigten

5. september 2023 | Eplan

Den digitale transformation kan kun blive til virkelighed via systemer der integreres, end-to-end data og tæt samarbejde mellem producenter. Med udgangspunkt i det, grundlagde EPLAN i slutningen af 2020 Partnernetværket, som i øjeblikket har 65 virksomheder som medlemmer.

Et af de nyere medlemmer er den internationale teknologivirksomhed Dassault Systèmes, der kom med i netværket som partner i april i år. Grænsefladen mellem EPLAN-platformen og 3DEXPERIENCE-platformen fra Dassault Systèmes vil dermed systematisk blive udvidet da begge parter arbejder sammen.
Monheim, Tyskland, 7. juli 2023 – Det blev gjort officielt på den første dag af Hannover Messe: Eplan og Dassaults Systèmes har indgået et teknologipartnerskab som en del af Eplan Partner Network, hvor begge parter vil arbejde på at udvide grænsefladen mellem Eplan og Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platformen.

Målet er problemfri integration af teknologier i forbindelse med produktudvikling. Dassault Systèmes administrerende Direktør Eurocentral Dominic Kurtaz og Eplan & Cideon CEO Sebastian Seitz underskrev aftalen i Hannover. Partnerne vil med fordel bidrage med deres ekspertise i deres fælles kunders interesser og derved gøre det muligt for virksomheder at etablere end-to-end digitale udviklingsprocesser.

Sigter mod højere proceseffektivitet
Sebastian Seitz forklarer: "Med den tovejsgrænseflade mellem Eplan-platformen og Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platformen øger vi proceseffektiviteten for vores fælles kunder. Når alle systemer er tovejsforbundne – for eksempel ECAD, ERP og PDM – arbejder brugerne på en virkelig tværfaglig måde og dermed meget mere effektivt.”

"Med dette partnerskab støtter vi vores fælles kunder med at opnå nye niveauer af effektivitet og produktivitet i end-to-end produktudvikling," siger Dassault Systèmes' administrerende direktør Eurocentral Dominic Kurtaz. "Alt dette er gjort muligt gennem udvikling og brug af virtuelle tvillinger. Den tovejsgrænseflade forenkler adskillige processer og skaber nye muligheder for samarbejde for vores kunder. Vi er derfor meget glade for at tage dette banebrydende skridt sammen med Eplan.”

Partnerskabet vil blive udvidet i de kommende måneder. Begge virksomheder arbejder sammen for yderligt at optimere grænsefladen – PLM 3DEXPERIENCE Connector – og levere nye løsninger til digital produktudvikling i cloudmiljøet. Et fælles demonstrationsmiljø er også planlagt som en del af Engineering Collaboration Network (www.ecn-online.com) med videoer og eksempeldata i PLM Cloud-miljøet, samt fælles interaktion om kundeprojekter.

Tovejskobling af engineering og PLM
Integrationen mellem EPLAN og 3DEXPERIENCE platformen gør det muligt at administrationen af design data kan håndteres automatisk. Det særlige er, at adgangen til Dassault Systèmes cloud-baserede platform er tilgængelig direkte i EPLAN.

For eksempel kan komponentlister og styklister synkroniseres med blot et enkelt klik. For brugere af begge platforme gør automatiseringen af rutineprocesser det daglige arbejde endnu nemmere – almindelige operationer såsom at søge efter, finde og oprette projekter, checke projekter ind eller ud udføres meget mere effektivt. Især hurtig og nem dokumentgenerering vil spare brugerne både tid og kræfter, da det eneste, der skal til for at udskrive i neutrale formater, er et flueben ved indtjekning. De neutrale formater bliver så automatisk knyttet til det tilhørende EPLAN-projekt.

EPLAN og 3DEXPERIENCE platformen har tovejskommunikation. Indtjekning af projekter fra EPLAN i platformen er automatiseret, ligesom åbning af projekter fra PLM-systemet.

Vigtige beskrivende PDM-attributter, herunder information til tegningshovedet (som et eksempel), kan tilføjes på tværs af hele virksomheden i 3DEXPERIENCE-platformen og er automatisk tilgængelige ved næste udtjekning af EPLAN-projektet. Desuden understøtter softwaren traditionel PDM-funktionalitet såsom godkendelse eller overførsel af dokumentation til fremstilling.

Flere artikler fra Eplan

Artikel er skrevet af:

Eplan

EPLAN leverer software- og serviceløsninger inden for elektrisk, automatiserings- og mekatronik-engineering. Virksomheden udvikler en af verdens førende designsoftwareløsninger til maskin- og tavlekonstruktion. EPLAN er også den ideelle partner til at strømline udfordrende engineering-processer.

Se profil
keyboard_arrow_up