Artikler

Er du klar til at tage sikkerheden i din produktion til nye højder med sikkerhedsdørafbrydere?

arrow_backTil oversigten

26. juni 2023 | Eegholm Group

Her får du nogle af de grundlæggende trin til brug af sikkerhedsdørafbrydere i produktionen:

Identifikation af relevante områder
Start med at identificere de områder i produktionsmiljøet, hvor der er behov for at kontrollere adgangen. Dette kan være områder omkring farlige maskiner, robotceller eller andre risikofyldte områder.

Placering af sikkerhedsdørafbrydere
Installer sikkerhedsdørafbrydere på de relevante døre, der fører til de identificerede områder. Disse afbrydere er normalt monteret på dørrammen og har en bevægelig del, der er forbundet til døren. Når døren åbnes eller lukkes, registrerer sikkerhedsdørafbryderen denne ændring i positionen.

Forbindelse til sikkerhedskredsløb
Tilslut sikkerhedsdørafbryderen til det sikkerhedskredsløb, der kontrollerer maskinens drift. Dette kredsløb kan omfatte sikkerhedsrelæer, sikkerhedsstyrekomponenter eller programmerbare logiske controllere (PLC’er), afhængigt af systemets kompleksitet. Sikkerhedsdørafbryderen fungerer som en inputenhed i sikkerhedskredsløbet og sender en signalstatus (normalt NO – Normalt Åben eller NC – Normalt Lukket) til kontrolsystemet.

Definering af sikkerhedsparametre
Opsætning af sikkerhedsparametre er afgørende for korrekt funktion af sikkerhedsdørafbrydere. Dette kan omfatte indstilling af forsinkelsestid, tolerance for positionskorrektion og eventuelle yderligere sikkerhedsfunktioner, der er nødvendige i henhold til de gældende sikkerhedsstandarder.

Test og validering
Efter installation og konfiguration af sikkerhedsdørafbrydere skal systemet testes grundigt for at sikre korrekt funktionalitet. Udfør omfattende test af dørens åbning og lukning for at sikre, at sikkerhedsdørafbryderen registrerer ændringer i positionen og udløser sikkerhedssignalet korrekt. Foretag også en risikovurdering for at vurdere, om sikkerhedsforanstaltningerne er tilstrækkelige til at beskytte operatører og overholde sikkerhedsstandarder.

Mød os på HI2023 – stand M9680
Kom forbi vores stand på Herning Industrimesse og hør mere.

Du kan også kontakte Poul-Henning Nielsen på telefon 4035 8654 eller send en mail på phn@eegholm.dk

Læs mere på www.eegholm.dk

Flere artikler fra Eegholm Group

Artikel er skrevet af:

Eegholm Group

Eegholm Group (Eegholm og AUTOMATIC SYD) er en virksomhed, som har specialiseret sig i at levere løsninger, eltavler og komponenter, der indgår i elektro-mekaniske opgaver.

Vi arbejder hver dag på at skabe merværdi for vores kunder. Vi sparrer med indkøbere og teknikere og hjælper dem med at source varer, tyde gældende normer eller på anden måde finde den rette løsning. Dermed får de tid til at fokusere på deres kernekompetencer – uden at ansætte ekstra ressourcer.

Både bredden i vores forretningsområder, og det interne samarbejde på tværs af huset, har skabt os en solid position inden f

Se profil
keyboard_arrow_up