Artikler

Få styr på cybersikkerheden på Technomania

arrow_backTil oversigten

18. september 2023 | Ingeniørforeningen, IDA

Få styr på cybersikkerheden på Technomania

På Technomania kan du blive guidet til, hvordan din virksomhed kan styrke it-sikkerheden med D-mærket, og du kan forsvare dig mod et fiktivt cyberangreb i et Escape Room bygget i en 40 fods container.

Danske virksomheder og offentlige myndigheder er blandt de mest digitaliserede i verden. Men det åbner paradoksalt nok også mange døre på klem for it-kriminelle, der har gjort det til deres levebrød at udnytte sårbarhederne i it-systemer og indlede fjendtlige cyberangreb, der i værste fald kan forårsage så store ødelæggelser, at virksomheden ikke kan genoprette skader-ne.

Det er en af grundene til, at Industriens Fond har valgt at være partner på årets udgave af Technomania, som arrangeres af Ingeniørforeningen, IDA, og er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i MCH den 3.-5. oktober.

På Technomania vil Industriens Fond guide de besøgende til, hvordan virksomheder kan blive certificeret med D-mærket, som er en mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Industriens Fond har sammen med Forbrugerrådet Tænk, Dansk Industri, Dansk Erhverv og SMV Danmark været med til at oprette D-mærket, der tydeliggør, hvilke virksomheder der udviser digital ansvarlighed og skaber tryghed til både forbrugere og kunder.

”Cybersikkerhed er en af de vigtigste dagsordener for både små og store virksomheder, fordi der ofte kun skal en enkelt it-sikkerhedsbrist hos virksomheden selv eller hos samarbejdspart-nerne til for, at ondsindede hackere kan trænge ind i hjertet af virksomheden og få adgang til kritiske it-systemer og vigtige data. Med D-mærket får du et 360 graders tjek af it-sikkerheden i din virksomhed og står langt bedre rustet til at modstå cyberangreb. Jeg kan derfor ikke kraf-tigt nok opfordre til blive D-Mærket – også fordi det giver virksomhederne en konkret konkur-rencefordel, at de med D-mærket kan vise deres kunder, at de har styr på It-sikkerheden”, for-klarer Malene Stidsen, der er programleder for Industriens Fonds Cyberprogram.

Skulle skaden alligevel ske, står forsikringsselskabet Tryg, som også er partner på Technoma-nia, klar med en cyberforsikring, som også kan ruste virksomheder mod hacker- og virusangreb og afbøde de værste følger. Med forsikringen står Tryg klar til at hjælpe med at stå imod, at skaden sker, hjælpe med at genetablere systemer og data under et angreb og håndtere de efterfølgende økonomiske konsekvenser. Også privatpersoner kan med Tryg ID forsikre sig mod identitetstyveri som for eksempel økonomisk misbrug.

For mange kan truslen om et cyberangreb virke fjerne og uhåndgribelig, men på Technomania kan du opleve det på egen krop i et Cyber Security Escape Room i en 40 fods container, som leveres af Escape Copenhagen. Her simuleres et cyberangreb på en robotvirksomhed, og delta-gerne skal træde til og afværge angrebet. Spillet er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Forsvarets Center for Cybersikkerhed og skal gerne give øget debat og dialog om it-sikkerhed.

”Lige så fascinerede vi er af de muligheder, som teknologien giver os, lige så kritiske skal vi være overfor medaljens bagside. Vi skal styrke cybersikkerheden på alle niveauer i samfundet, og heldigvis er der mange gode kræfter, der arbejder med at realisere potentialet. Det vil vi gerne præsentere på Technomania”, siger Laura Klitgaard, der er formand for IDA.

På IDAs scene er der også planlagt en række oplæg fra førende eksperter i cybersikkerhed. Du kan blandt andet opleve professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen fortælle om cyber-truslen i 2023, og hvad vi kan lære af det succesfulde danske cyberlandshold. Du kan også bli-ve meget klogere på D-mærket, når auditor Fie Sohn Højlund fortæller om vejen til at opnå den højeste danske certificering for cybersikkerhed. Og fra DTU kommer professor Tobias Gehring og fortæller om kvanteteknologiens betydning for cybersikkerhed.

Yderligere oplysninger
Pressefotos og pressemateriale i øvrigt kan downloades på: Technomania 2023/presse
Pressekontakt i Ingeniørforeningen, IDA: Ole Hoff-Lund, mobil: 26 83 81 84, mail: ollu@ida.dk

Flere artikler fra Ingeniørforeningen, IDA

Artikel er skrevet af:

Ingeniørforeningen, IDA

IDA er en interesseorganisation og fagforening for ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og it-professionelle. IDA har i dag over 140.000 medlemmer, og er kåret til Danmarks bedste fagforening for andet år i træk.

Se profil
keyboard_arrow_up