Artikler

Grøn omstilling i fokus på Technomania

arrow_backTil oversigten

18. september 2023 | Ingeniørforeningen, IDA

Grøn omstilling i fokus på Technomania

Grønne teknologier spiller en hovedrolle, når IDA slår dørene op til Danmarks stør-ste teknologievent Technomania, som løber af stablen i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober.

Med Green Power Denmark, Ørsted, Hitachi Energy og netselskabet N1 som samarbejdspartne-re signalerer årets største teknologi-event Technomania et tydeligt fokus på de teknologier, der er helt nødvendige for at skabe en grøn omstilling af hele samfundet.

”Vi står midt i en klimakrise, og uret tikker, hvis vi skal indfri klimamålene fra Paris-aftalen og beskære vores CO2-udledninger med 70 procent i 2030. Derfor er vi glade for at have nogle af de stærkeste aktører inden for grøn energi med som samarbejdspartnere på Technomania. Det er dem, der viser vejen for den grønne omstilling og udviklingen af bæredygtige teknologier”, siger Laura Klitgaard, der er formand for IDA.

Green Power Denmark, som er ny samarbejdspartner på Technomania, kaster særligt lys på elektrificering og omstilling til vedvarende energi.

”Green Power Denmark er rigtig glad for at få mulighed for at være partner på Technomania, fordi elektrificering og grøn omstilling af verdens energisystemer kræver stort fokus på tekno-logi. Technomanias fokus på lige præcis fremtidens teknologi og fascination af morgendagens løsninger gør, at det er helt naturligt for Green Power Denmark og IDA at arbejde sammen og sætte fokus på de mange nye teknologier og løsninger, så elektrificeringen bliver en driver, og som IDAs medlemmer bliver skabere af”, siger Anders Dalegaard, afdelingschef for medlem-mer og events i Green Power Denmark.

For energiselskabet N1 er deltagelsen i Technomania også en vigtig markering af, at de nye teknologier spiller en afgørende rolle for den grønne omstilling.

”Vi glæder os til at være en del af Technomania, hvor vi står klar til at fortælle om flere af de store samfundsopgaver, som vi løser. Vi kommer blandt andet til at vise, hvordan brug af data og kunstig intelligens er blevet vigtige redskaber for os som netselskab i vores hverdag, hvor den grønne omstilling fylder alt”, siger Daniel S. Erichsen, der er direktør for marked og udvik-ling i Netselskabet N1.


Udover de grønne teknologier, giver Technomania plads til danske startup-virksomheder. En af dem er Tinyfarms, der har udviklet et interaktivt indendørs plantelaboratorium, der giver folke-skoleelever mulighed for at eksperimentere med fødevareplantevækst og lære om bæredyg-tighed, biologi, ernæring og teknologi gennem programmering og praktiske oplevelser.

Du kan også møde Blue Atlas Robotics, som har udviklet en banebrydende undervandsrobot, der automatiserer undervandsinspektioner af skibe og skaber digitale 3D-modeller af skibs-skrog.

Yderligere oplysninger
Pressefotos og pressemateriale i øvrigt kan downloades på: Technomania 2023/presse
Pressekontakt i Ingeniørforeningen, IDA: Ole Hoff-Lund, mobil: 26 83 81 84, mail: ollu@ida.dk

Flere artikler fra Ingeniørforeningen, IDA

Artikel er skrevet af:

Ingeniørforeningen, IDA

IDA er en interesseorganisation og fagforening for ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og it-professionelle. IDA har i dag over 140.000 medlemmer, og er kåret til Danmarks bedste fagforening for andet år i træk.

Se profil
keyboard_arrow_up