Artikler

Pausen er vigtig for din trivsel på jobbet

arrow_backTil oversigten

18. september 2023 | Ingeniørforeningen, IDA

Pausen er vigtig for din trivsel på jobbet

På Technomania kan du få gode råd til, hvordan du med enkle redskaber kan opnå bedre mental balance på jobbet og i dagligdagen.

Alle kan have brug for en pause. Det gælder også på Danmarks største teknologi-event Tech-nomania, som løber af stablen i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. Midt i de mange synsindtryk og oplevelser sætter IDA fokus på pausen – både de korte pauser, hvor man zoo-mer ud fra sit arbejde og giver hjernen ro, og de længere pauser, hvor man for alvor får ladet batterierne op og får ny energi.

Det sker i IDA Zone, hvor de besøgende også helt bogstaveligt kan tage en pause og slappe af midt i et tæt program i udstillingshallerne.

”Vi byder ind til ro og dialog i et særligt område, hvor pausen er i centrum. Her kan du hente inspiration til, hvordan du kan tænke pauser ind i din dagligdag og i dit arbejdsliv. Du kan og-så få gode fif til mikropauser, som kan give dig et pusterum i en hektisk arbejdsdag”, siger Ma-lene Matthison-Hansen, der er formand for Ansattes Råd i IDA.

I IDA Zonen kan du helt konkret blive instrueret i vejrtrækningsøvelser og prøve spændende gadgets, der understøtter pause og afslapning. Du kan også få inspiration med hjem, så du kan etablere nogle gode vaner for dig selv eller sammen med dine kolleger på arbejdspladsen, fortæller Malene Matthison-Hansen og understreger, at medarbejdertrivsel står højt på IDAs dagsorden i samfundsdebatten.

”De fleste kender nok følelsen af at have lidt for meget om ørerne og en lidt for presset kalen-der. Men der findes metoder til at skabe bedre overblik og mental balance. Det handler om, at vi skal blive bedre til at anerkende værdien af de små pauser, hvor man kan samle tankerne og trække vejret roligt”, siger hun.

Under pausen i IDA Zone kan gæsterne også afprøve forskellige produkter, der kan øge det fysiske velvære og give kroppen og sindet ro. Et af dem er dryfloating, som repræsenterer den seneste teknologi inden for floating (flydeterapi). Med dryfloating kan man opleve total vægt-løshed i 500 liter kropstempereret saltvand, mens man beholder sit tøj på. En slidstærk mem-bran dækker vandet og omslutter kroppen, hvilket skaber en tilstand, der effektivt fremmer dyb afslapning og indre ro.

Du vil også kunne finde produkter, som ved hjælp af lys og lyd kan skabe en følelse af øget energi og fysisk velvære. Produkterne præsenteres af Innovation Lab, og de besøgende kan selv afprøve nogle af de spændende gadgets, der understøtter pause og afslapning.

Yderligere oplysninger
Pressefotos og pressemateriale i øvrigt kan downloades på: Technomania 2023/presse
Pressekontakt i Ingeniørforeningen, IDA: Ole Hoff-Lund, mobil: 26 83 81 84, mail: ollu@ida.dk

Flere artikler fra Ingeniørforeningen, IDA

Artikel er skrevet af:

Ingeniørforeningen, IDA

IDA er en interesseorganisation og fagforening for ingeniører, naturvidenskabelige kandidater og it-professionelle. IDA har i dag over 140.000 medlemmer, og er kåret til Danmarks bedste fagforening for andet år i træk.

Se profil
keyboard_arrow_up