Artikler

Skruekompressor CSG: I forreste række med hensyn til renhed og effektivitet

arrow_backTil oversigten

3. oktober 2023 | Kaeser Kompressorer A/S

Medicinal- og fødevareindustri eller kemisk industri – disse brancher stiller særligt høje krav til trykluftkvaliteten. Hvis man ønsker at leve op til disse trykluftkrav på økonomisk vis, er de tørkomprimerende skruekompressorer i CSG-serien fra Kaeser det rigtige valg. Disse nye modeller er særligt effektive og kræver mindre plads.

CSG-serien muliggør effektiv trykluftproduktion på 19 procent mindre plads end den tidligere serie. Modellerne er luftkølede eller vandkølede, med integreret køletørrer eller i.HOC (Heat of Compression-tørrer) og til volumenstrømme fra 4 til 15 m³/min. Til anvendelser med svingende trykluftbehov findes der omdrejningsregulerede SFC-versioner.

KAESER er kendt for sine førsteklasses, langtidsholdbare
kompressorblokke med den effektive Sigma Profil. Disse er nu også integreret i CSG-serien. Rotorerne er forsynet med en belægning, der er ekstra slid- og temperaturbestandig. Det sikrer langtidsholdbar effektivitet. Desuden er den innovative PEEK-belægning fremragende tilpasset kravene i medicinal- og fødevareindustrien. Den er biokompatibel, FDA-certificeret og opfylder kravene i Europa til materialer, der kommer i kontakt med levnedsmidler.

Den nye CSG er en mønsterelev med hensyn til energieffektivitet. Ved udviklingen af drev-, køle- og kompressionssystemet har KAESER kompromisløst sat alt ind på effektivitet.

Serien er derfor udstyret med synkron-reluktansmotorer i energieffektivitetsklasse IE5 (ultra premium efficiency) og har en yderst effektiv vandkappekøling på begge kompressortrin på både luft- og vandkølede anlæg. CSG's fiberfrie pulseringsdæmpere fungerer via bredbånd og med meget lavt tryktab. Med denne samt yderligere optimeringsforanstaltninger er kompressorens energieffektivitet blevet betydeligt forbedret, og energiforbruget betydeligt reduceret. Således leverer CSG-serien 16 procent mere volumenstrøm ved samme nominelle motoreffekt, og det maksimale driftstryk er blevet øget fra 10 til 11 bar.

Et andet centralt aspekt i produktudviklingen var at gøre kompressorvarmen nemt anvendelig for kunden og reducere CO

Flere artikler fra Kaeser Kompressorer A/S

Artikel er skrevet af:

Kaeser Kompressorer A/S

Familievirksomheden KAESER KOMPRESSORER er på verdensplan en af de førende producenter og udbydere af produkter og tjenesteydelser inden for trykluft. Kaeser, som blev grundlagt som maskinfabrik i 1919, har i dag to produktionssteder i Tyskland. På verdensplan beskæftiger virksomheden rundt regnet 7000 medarbejdere.
KAESER KOMPRESSORER tilbyder følgende produkter og serviceydelser:
Skruekompressorer
Stempelkompressorer
Transportable mobilkompressorer
Trykluftstyringssystemer
Vakuumpumper
Blæsere
Filtre
Tørrere
Trykluftværktøj og tilbehør
Rådgivning og planlægning
Tryklufts-behovsan

Se profil
keyboard_arrow_up