Artikler

Super Shorty – kompakt stik til komplekse løsninger

arrow_backTil oversigten

24. april 2024 | ODU Denmark ApS

Mindre er mere. ODU har givet et af sine mindste stik en ekstra skrumpekur for at imødegå kundernes behov for minituarisering.

I elektronikkens verden tæller hver eneste millimeter. Trenden henimod større ydeevne på stadig mindre plads ses overalt. Hvad enten det drejer sig om medico, forsvar eller industri, så møder elektronikproducenter stadig skrappere krav fra kunderne om plads- og vægtbesparelser.

ODU's svar på den udfordring hedder MINI-SNAP® Series F Super Shorty. MINI-SNAP er i forvejen et af ODU’s mindste stik. Nu har ODU’s udviklingsingeniører skrumpet det yderligere. Den nye version tilbyder uændret kvalitet og robusthed på 25 % mindre plads. Dermed bliver Super Shorty den ideelle løsning til applikationer, der kræver nem konnektering på ekstremt lidt plads.

Den nye MINI-SNAP serie giver elektronikproducenter mulighed for et mere effektivt og fleksibelt systemdesign, uden at man tvinges til at gå på kompromis med hverken performance eller robusthed.

En god forbindelse kræver imidlertid mere end selve stikket. Lige så vigtig for at sikre fejlfri overførsel er en passende kabelkonfektionering. Netop det er et kendt problem, når man arbejder med konnektor-arkitektur i meget små størrelser.

ODU’s ingeniører har arbejdet intenst med denne udfordring. Det er lykkedes dem at designe en konnektor, der trods sin størrelse giver tilstrækkelig plads til professionel montering af de enkelte ledere i kablet. Designet giver også optimale betingelser for overstøbning og beskyttelse af området, hvor kabel møder stik - både i et vinklet og i et lige design.

MINI-SNAP® Series F Super Shorty tilbydes i præfabrikerede stikforbindelser med mulighed for særlige overstøbninger - skræddersyet til den konkrete applikation. Som udstyrsproducent kan man dermed få en optimal løsning fra én leverandør, hvilket forenkler indkøbsprocessen markant.

Holdbar og pålidelig takket være beskyttelsesklasse IP68

De tekniske egenskaber ved ODU MINI-SNAP® Series F Super Shorty understreger stikkets position som den optimale løsning til krævende anvendelser i snævre rum. Der garanteres en levetid på mindst 5.000 konnekteringer. Ved at opfylde beskyttelsesklasse IP68 for optimal beskyttelse mod indtrængen af støv og vand kan konnektoren også bruges i barske miljøer. Push-pull-låsesystemet sikrer både en sikker forbindelse og nem afkobling på svært tilgængelige steder. Selv blind-mating kan udføres takket være den enkle håndtering og mekanisk kodning. Som en ekstra option fås ODU MINI-SNAP® Series F Super Shorty også i en meget attraktiv tin-nikkel-version ud over standardfinishen i mat krom.

Det kompakte design til mere fleksible og effektive anvendelser, samtidig med at de tekniske fordele bevares, gør ODU MINI-SNAP® Super Shorty i F-serien til en attraktiv løsning. Stikforbindelsen er praktisk i brug og sikrer en pålidelig overførsel under ugunstige forhold - uden kompromiser.

Illustration: Øverst ses ODU MINI-SNAP® Series F Super Shorty – nederst ODU MINI-SNAP® Serie F.

Flere artikler fra ODU Denmark ApS

Artikel er skrevet af:

ODU Denmark ApS

Global repræsentation med perfekte forbindelser

ODU koncernen er blandt verdens førende producenter af konnektorsystemer og beskæftiger globalt 2.700 medarbejdere. Ud over hovedkvarteret i Mühldorf am Inn, Tyskland, har ODU også international produktion og distributionsnetværk i Sibiu (Rumænien), Camarillo (USA), Shanghai (Kina) og Tijuana (Mexico).

ODU kombinerer alle relevante ekspertiseområder og nøgleteknologier, som omfatter design og udvikling, fremstilling af værktøj og specialmaskiner, injektionsstøbning, stansning, drejning, overfladebehandling samt montage og kabelkonfektione

Se profil
keyboard_arrow_up