Artikler

Unik Funkis skifter til genanvendt aluminium fra Alumeco

arrow_backTil oversigten

26. maj 2023 | Alumeco Group A/S

Unik Funkis producerer døre, vinduer og glasfacader i træ og aluminium, og fremover bliver det med et markant lavere CO2-aftryk. Fra årsskiftet køber Unik Funkis nemlig udelukkende aluminium af typen AluPure, som er produceret af 100 % skrot.

"Det var en no-brainer"

Sådan beskriver René Højlund, direktør i Unik Funkis, beslutningen om at skifte til 100 % genanvendt aluminium.

”Aluminium er jo en stor post, når vi taler træ-alu-vinduer, og det er et spørgsmål om at arbejde på alle de ben, man kan. Vi skal jo den vej alle sammen."

René Højlund ledte allerede efter et grønnere alternativ til gennemsnitligt aluminium, da han hørte om AluPure. Alligevel var han overrasket over, hvor meget CO2 de kunne spare:

"John fra Alumeco fortalte os om AluPure, og så besluttede vi faktisk meget hurtigt, at det var det rigtige for os. Vi har gået og ventet på en grønnere mulighed, og der rammer AluPure helt rigtigt i forhold til vores behov."

Udviklingen går kun én vej

De strammere bæredygtighedskrav i byggebranchen er især noget, der kan mærkes hos Unik Funkis. Derfor vil René Højlund gerne være på forkant med efterspørgslen. For han er ikke i tvivl om, at den kommer.

Derfor var det også vigtigt, at skiftet til AluPure gjaldt alle UnikFunkis' vinduer og ikke kun en enkelt CO2-reduceret produktserie:

"Vi er ikke interesserede i at gå halvhjertede ind i det her. Det var vigtigt for os, at Alumeco kunne garantere, at vi udelukkende får AluPure."

Og Unik Funkis er heller ikke færdige med at omstille til CO2-reducerede produkter:

”Vi forventer, at det her marked udvikler sig. Om nogle år er der endnu grønnere produkter på markedet, og så vil vi have dem. Vi kan jo ikke sidde med hænderne i skødet.”

Flere artikler fra Alumeco Group A/S

Artikel er skrevet af:

Alumeco Group A/S

Hos os kan du købe alle dine metaller ét sted - vi lagerfører et bredt udvalg af aluminium, kobber, messing, bronze og rustfrit stål.

Se profil
keyboard_arrow_up