Cases

MK1 palleterer knækbrød

arrow_backTil oversigten

14. juni 2023 | DAN Palletiser A/S

På Barillas bageri Filipstad i Sverige sikrer moderne faciliteter og produktionsudstyr en effektiv produktion af de velkendte Wasa knækbrød, der sælges i 40 forskellige lande fra Skandinavien til USA. Takket være blandt andet en høj automatiseringsgrad står produktionen aldrig stille, men er i gang alle døgnets 24 timer. Og det kræver en produktionslinje, der kører effektivt og uden fejl.

Fabrikken var imidlertid udfordret af, at palleteringen på en af linjerne foregik manuelt. Ikke alene krævede linjen store vedligeholdelsesomkostninger, medarbejdernes fysiske arbejdsmiljø var også langt fra optimalt som følge af gensidigt arbejde med mange tunge løft. Det ville Barilla gerne ændre på og samtidig effektivisere produktionen på den pågældende linje. Imidlertid ønskede man en løsning, der ikke ville berøre fabrikkens øvrige linjer.

Fabrikken foretrak derimod en løsning, som kunne forbinde linjen direkte med en ny pallelaster. Og det fik de – med hjælp fra Dan Palletiser.

I dag er den manuelle pallehåndtering på linjen således en saga blot, og i stedet varetager en fuldautomatisk palleteringsløsning nu arbejdet. Palleteringsanlægget, der består af en MK1 pallelaster med tilhørende pallemagasin og arkføder, er udstyret med en CE-godkendt sikkerhedsafskærmning og placeret for enden af en rullebane, hvor det varsomt håndterer de skrøbelige pakker med knækbrød og anbringer dem på paller.

Pallelasteren kan håndtere forskellige kartonstørrelser og pallemønstre og kan indstilles til forskellige hastigheder, alt efter hvilket produkt der skal håndteres. Og med palleteringsanlægget fra Dan Palletiser kan produktionen hos Barilla håndtere og pakke 10 kartoner i minuttet.

”Det samlede anlæg blev testet med de originale produkter før levering, så vi var sikre på, at kunden fik en løsning, der fungerede optimalt, ikke kun på papiret, men også i praksis. Og det fik de. Vi sikrede os, at alt virkede efter hensigten, og at anlægget let og hurtigt ville kunne omstilles til andre produkter ved at skifte mellem de programmer, vi på forhånd har lagt i,” fortæller COO Simon Rune Sørensen fra Dan Palletiser.

Han nævner anlæggets høje brugervenlighed og store fleksibilitet som den helt store fordel ved det nye anlæg:

”Pallelasteren er meget brugervenlig og nem at betjene, og det tager ikke mere end 30 sekunder for en medarbejder at omstille anlægget fra et pallemønster til et andet.”

Også hos Barilla er man begejstret for palleteringsanlægget, som blev installeret og indkørt i det eksisterende produktionsmiljø i løbet af en uge. Det var tilbage i 2012, og ifølge Wasa-producentens ledelse har det kørt upåklageligt lige siden:
"Vi har blandt andet reduceret vedligeholdelsesomkostningerne på linjen markant, så de i dag er meget lave. Og vores produktions- og serviceafdeling er meget tilfredse med installationen fra Dan Palletiser," fortæller projektleder Lars Åkerström.

Flere artikler fra DAN Palletiser A/S

Casen er skrevet af:

DAN Palletiser A/S

DAN Palletiser A/S leverer løsninger til nogle af verdens største producenter og engrosfirmaer inden for føde- og drikkevareindustrien, den grafiske og kemiske industri samt dyrefoderindustrien.
Vi håndterer alt fra små opgaver til store komplekse løsninger. Med vores omfattende program af pallelastere, kan vi løse komplekse opgaver, og er ikke bange for at tage en udfordring op.

I vores standardløsninger får I en enkel og driftssikker maskine. Nye pallemønstre kan nemt programmeres via operatørpanelet. Der kan på en og samme maskine køre både ¼, ½ og 1/1 paller i træ eller plastik. Deru

Se profil
keyboard_arrow_up