Cases

Skræddersyet palleteringsanlæg til Kohberg

arrow_backTil oversigten

14. juni 2023 | DAN Palletiser A/S

Kohberg Brød i Taastrup har fem produktions- og pakkelinier, hvorfra produkterne kører ind i palleteringshallen, 24 timer i døgnet. Her stod virksomheden i en situation i 2009, hvor man måtte konstatere, at det var tid til at automatisere.

“Grundlæggende stod valget mellem to løsninger, traditionel palletering eller robotpalletering”, forklarer teknisk chef Claus D. Larsen.

Efter sondering af mulighederne faldt valget på en traditionel løsning, og her kom Dan Palletiser hurtigt ind i billedet.
Økonomi, høj kapacitet på 240 stabler i timen, svarende til 4800 kasser i timen, og driftssikkerhed var de væsentligste faktorer i forbindelse med valget af den traditionelle palleteringsløsning.

Kohberg Brød er meget tilfreds med løsningen fra Dan Palletiser", fortæller teknisk chef Claus D. Larsen.

Efter at Dan Palletiser blev valgt som leverandør, blev der nedsat en styregruppe med folk fra Kohberg og Dan Palletiser, og behovet blev analyseret. Derefter blev løsningen nærmest skræddersyet til det konkrete behov.
Det centale led i palleteringsløsningen blev en standard kassepallelaster, som palleterer fra de fem linier samtidigt. Kohberg Brød stabler kasserne i en eksisterende kassestabler, hvorefter Dan Palletiser samler fire stabler ad gangen, som derefter via en transfervogn kører over til pallelasteren. Stablen køres ud på en palle, mens stablen støttes af sidestyr.
På denne måde overfører Dan Palletiser kassestablen driftsikkert til pallen.

Samtidig har Dan Palletiser udviklet en overordnet styring, hvor bagermestrene hos Kohberg Brød kan lægge dagens ordrer ind, så alle i produktionen, via en PC skærm, kan se hvad der skal køres og hvad der mangler. Skræddersyet løsning skal her tages helt bogstaveligt, da Dan Palletiser producerer alt udstyr selv.

Flere artikler fra DAN Palletiser A/S

Casen er skrevet af:

DAN Palletiser A/S

DAN Palletiser A/S leverer løsninger til nogle af verdens største producenter og engrosfirmaer inden for føde- og drikkevareindustrien, den grafiske og kemiske industri samt dyrefoderindustrien.
Vi håndterer alt fra små opgaver til store komplekse løsninger. Med vores omfattende program af pallelastere, kan vi løse komplekse opgaver, og er ikke bange for at tage en udfordring op.

I vores standardløsninger får I en enkel og driftssikker maskine. Nye pallemønstre kan nemt programmeres via operatørpanelet. Der kan på en og samme maskine køre både ¼, ½ og 1/1 paller i træ eller plastik. Deru

Se profil
keyboard_arrow_up