Svejsebrancheklubben

Personlige relationer til dem du køber dit udstyr af.
Tag del i oplevelsen 3.-5. oktober i Hal C.

 

En branche, der giver den gas mod en bæredygtig fremtid

Svejsebrancheklubben står klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier.

Få idéer til effektivisering fra de førende virksomheder i branchen og kom hjem med ny inspiration, nye løsninger og spændende oplevelser i bagagen.

Snup et velfortjent break i svejsecaféen, hvor du kan opleve et spændende og højaktuelt program af faglige indlæg med fokus på svejsning inden for tematikkerne: Materiale, produktivitet og bæredygtighed.

Se programmet her

Oversigt over Hal C

En branche, der giver den gas mod en bæredygtig fremtid

Svejsebrancheklubben står klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier.

Få idéer til effektivisering fra de førende virksomheder i branchen og kom hjem med ny inspiration, nye løsninger og spændende oplevelser i bagagen.

Snup et velfortjent break i svejsecaféen, hvor du kan opleve et spændende og højaktuelt program af faglige indlæg med fokus på svejsning inden for tematikkerne: Materiale, produktivitet og bæredygtighed.

Se programmet her

Oversigt over Hal C

Svejsebrancheklubben står klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier på hi-messen

Aktiviteter tirsdag

TEMA: MATERIALER

10:30-11:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Automatisk svejsekontrol Danish

Hvordan kan man inspicere og kvalitetssikre sine svejsninger i et automatisk set up? Du får viden om grundlæggende forudsætninger for anvendelse af forskellige teknologier til svejsekontrol, herunder rønt-gen og ultralyd. Vi giver konkrete eksempler på automatisk svejsekontrol som allerede er implementeret og tænkte eksempler til inspiration. Konkrete cases vil give indblik i tynde konstruktioner som eksempelvis svejsekontrol af pladesvejsninger før varmebehandling og raket-dyse svejsekontrol. Cases omkring tykkere konstruktioner vil omhandle kvalitetskontrol af 3-D printede emner (Added Manufacturing). FORCE Tech-nology, som har sit udspring i det tidligere Svejsecentralen, har stor erfaring med svejseteknologi gene-relt, i form af service, rådgivning og specialløsninger til automatisk svejsekontrol.

Speaker: 
Allan Steen, Sales Manager, Force Technology 

 

13:30-14:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Omkostningseffektiv slibning før og efter svejsning Danish

I en tid hvor arbejdsløn fylder meget, gælder det om at finde værktøjer der løser opgaverne så hurtigt som muligt. Det gælder også for slibning både før og efter svejsning. Kom og bliv klogere på de muligheder der findes både til almindeligt stål og rustfast.

Speaker: 
Jesper Nielsen, ​Direktør, Preben Z

11:00-11:30 |  SVEJSECAFÉEN I HAL C

Rustfrit stål - typer, muligheder og begrænsninger Danish

Rustfrit stål er som gruppe vort hyppigst anvendte materiale til "kritiske formål", og det er helt umuligt at forestille sig et mejeri eller en medicinalfabrik uden tonsvis af det blanke stål.

"Desværre" er rustfrit stål er ikke bare rustfrit stål. Der er hele fem familier med hver deres fordele og særheder, lige fra de velkendte austenitiske stål over de martensitiske og de ferritiske stål til de eksotiske, duplexe stål og de sjældne udskillelseshærdende stål.

At kende lidt til de forskellige stål kan hjælpe en med at vælge det ideelle stål til det rigtige formål. Begrænsningen ligger oftest i korrosionsbestandigheden, for der er trods alt forskel på kold mælk og kogende saltvand. Sjældnere ligge begrænsningen i de mekaniske forhold, men det er dog sket, at de mekaniske egenskaber har spændt ben for brugen af nogle stålkvaliteter til "visse formål".

Endelig er ingen kæde jo stærkere end det svageste led, og ved forarbejdningen af stålet (inkl. svejsning) gælder det om at undgå svagheder. Det ser let ud på tegnebrættet, men kan være grueligt svært at opfylde i praksis ??

Speaker: 
Claus Qvist Jessen, Kemiingeniør, ph.d., Damstahl a/s

 

14:00 - 14:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fossil free steel - AFLYST Danish

En kort gennemgang af SSAB rejse mod produtktion af fossil frit stål.

Speaker: 
Mark Larsen, ​Area Sales Manager SSAB DK, SSAB

 

11:30-12:00 |  SVEJSECAFÉEN I HAL C

Svejsning i aluminium: Vælg den rigtige legering - og forstå hvorfor Danish

René Christensen fra Alumeco lærer dig at vælge den rigtige aluminiumlegering og udnytte dens egenskaber bedst muligt.
Vi starter i kemiens verden og bevæger os derefter over i den praktiske anvendelse. Bl.a. kommer vi omkring, hvorfor nogle legeringer er gode at svejse i, mens andre ikke er.

Fokus bliver især på de varmehærdbare legeringer og hvad der sker i HAZ (Heat Affected Zone) under svejsning, både kemisk og krystallinsk.

Vi gennemgår også, hvorfor det ikke er nok at se på EN-standarden, når du køber materialer. Standarderne sætter faste rammer for aluminiumprodukter, men der er ofte stort spillerum inden for rammerne.

Speaker: 
René Christensen, ​Group Quality and Development Manager, Alumeco

 

13:00-13:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Bæredygtige processer til hærdning og varmebehandling Danish

Expanites hærde og varmebehandlings teknologi er det grønne alternativ til processer såsom hårdkrom og gammeldags hærdeprocesser til rustfrit stål som typisk involverer aggressive kemikalier og lange procestider. Expanite’s patenterede løsninger er gas-baserede, hvilket gør procestiden kort, og derved reducerer energiforbruget per komponent og overflødiggør kemisk rensning før/efter hærdning. 

Expanite’s DNA tager udgangspunkt bæredygtige løsninger til at levetidsforlænge komponenter i rustfrit stål, titan og andre højværdi legeringer. Vi kan skræddersy løsninger til kunders egne produktionslinje som en del af en licensaftale. 

Kunderne findes bredt indenfor flere industrielle sektorer herunder procesudstyr til fødevare- og pharma-industrien, pumper, ventiler, medicinsk udstyr, bilindustrien, urproduktion og mange andre – alt fra store global industrielle koncerner, til specialister med nichefokus

Speaker: 
Frederick Halbout, Nordic Sales Manager, Expanite A/S

Aktiviteter onsdag

TEMA: PRODUKTIVITET

10:30-11:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fra grøn omstilling til grønne smede kompetencer Danish

Bliv klogere på hvad en grøn smed er, og hvilke kompetencer der er behov for. Hvordan bidrager grønne smede til produktivitet? 
Et udviklingsprojekt der skal give smedesvende klimaunderstøttende handlekompetencer og blive ”grøn omstillings” -ambassadører i metalvirksomhederne.

Speaker: 
Rasmus Gross Nielsen og Henrik Stokholm, ​UCRS

 

13:30-14:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Etablering af et nyt, højteknologisk, automatiseret afsnit til svejseproduktion Danish

Kranproducenten HMF arbejder på at udvikle en højteknologisk svejseproduktion sammen med Migatronics, hvor både produktion og data kommer til at spille en væsentlig rolle i virksomhedens digitale udvikling. 

Målet med det innovative projekt er i sidste ende at skabe bedre kundeoplevelser og desuden fremtidssikre produktionen og dermed bevare arbejdspladser i Danmark.

Speaker: 
Morten Munk, Head of Production Technology & Continuous Improvement, HMF Group A/S

 

11:00-11:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

AMU Efter uddannelse og certificering af svejsere. Danish

Industriens Uddannelser hvem er vi.

Amu systemets sammenspil med erhvervslivet, organisationerne og jobcentrene, omkring at skabe kompetent arbejdskraft. Ved hjælp efteruddannelse og omskoling.

Hvilke muligheder er der for at certificere efter et svejse kursus.

Præsentation af Svejspas.dk. Et administrations program der holder styr på jeres svejsecertifikater.

Speaker: 
Freddy Thomhav, Chefkonsulent, ​Industriens Uddannelser

 

14:00-14:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fra håndværker til robotprogrammør: Effektiv robotprogrammering for dem, der kender det håndværk, robotterne skal udføre Danish

Gå ikke glip af dette oplæg om, hvordan Universal Robots siden 2005 har revolutioneret verden inden for automation. Find ud af, hvordan samarbejdende robotter, også kendt som cobots, har forvandlet tidligere komplekse programmeringsprocesser til brugervenlige, nøglefærdige løsninger. I dag programmeres eksempelvis svejse- og sliberobotter af håndværkeren, som har erfaring i de opgave der skal løses, hvor man for bare få år siden, også havde brug for hjælp fra en programmør. Lær hvordan nye banebrydende teknologier giver virksomheder inden for bl.a. svejsning mulighed for at acceptere større ordrer, forbedre produktkvaliteten og holde arbejdspladser lokale, alt sammen samtidig med at øge medarbejdertilfredsheden. Deltag og lås op for fremtiden for smart fremstilling, og oplev på førstehånd det utrolige potentiale cobots har for at løfte din produktion til nye højder.

Speaker: 
Sune McDonald Bertelsen, ​Landechef, Universal Robots A/S

 

11:30-12:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Non Destructive Testing i industrien Danish

Vi vi gerne informere hvilke metoder der er mest brugt i det daglige og hvilke fordel/begrænsninger der er med de enkelte metoder.

Speaker: 
Henrik Lyhne, ​Underdirektør, NSK - Nordisk Svejse Kontrol AS

 

13:00-13:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

3D-print af metal Danish

3D-print metal er fremtiden, men hvordan virker det, hvad kan det, og kan det holde?
Det er nogen af de punktert, jeg vil komme omkring i dette oplæg omkring 3D-print, som fremstillnings metode af komponenter. 

Speaker: 
Kristian Rand Henriksen, ​Business Manager, Teknologisk Institut

 

Aktiviteter torsdag

TEMA: BÆREDYGTIGHED I METALBRANCHEN

10.30-11.00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fra verdensmål til grønne smede kompetencer Danish

Hvad betyder verdensmålene for den grønne smed og hvordan implementeres det i uddannelsen af smede. Et udviklingsprojekt der skal give smedesvende klimaunderstøttende handlekompetencer og blive ”grøn omstillings” -ambassadører i metalvirksomhederne.

Speaker: 
Anders Flyvbjerg og Lars Holmsgaard, Tradium

 

13:30-14:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Genanvend - det gør en forskel! Danish

Hos HJHansen Recycling Group skaber vi en verden, der tager ansvar for fremtiden ved at behandle genanvendelige materialer som essentielle ressourcer. For det gør en forskel at genanvende jern og metal - fx er CO2-besparelsen op mod 92% ved at genanvende aluminium og op til 58% for jern frem for at producere nyt fra miner. 

Der er et massivt pres på klodens naturlige ressourcer. Og knapheden på råstoffer er voldsomt. Derfor er det ikke nok at mene det rigtige. Vi skal gøre det rigtige. Og det skal produktionsvirksomhederne også. Sortering af sine restfraktioner er hele grundlaget for ansvarligt forbrug, for jo renere fraktioner des højere kvalitet i genanvendelsen, hvilket gør at mindre skal udvindes fra ny. 

Hos HJHansen Recycling Group baserer vi vores indsatser inden for Environment, Social og Governance (ESG) på data. Har vi ikke data, skaffer vi dem. For data er nøglen til, at vi bruger vores kræfter der, hvor det giver mest mening og skaber de største resultater. 

Kom forbi torsdag d. 5. oktober fra 13:30-14:00 hvor vi vil fortælle mere om, hvordan vi hos HJHansen Recycling Group arbejder med ESG-data gennem hele vores værdikæde.

Speaker: 
Kasper Bay Simonsen, Segmentchef, HJHansen Recycling Group

 

11:00-11:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fossil free steel Danish

En kort gennemgang af SSAB rejse mod produtktion af fossil frit stål.

Speaker: 
Mark Larsen, Area Sales Manager SSAB DK, SSAB

 

11:30-12:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Når bæredygtighed og dokumentation indtænkes i forretningen Danish

Oplægget vil have fokus på hvordan virksomheder bør indtænke bæredygtighed og cirkulær økonomi i deres forretning, samt hvordan dokumentation spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling. 

Ved at dokumentere og rapportere sin bæredygtighedsindsats kan virksomheder demonstrere sit engagement i at skabe en mere bæredygtig verden, samt sikre troværdigheden af kommunikation om dette. Den stigende efterspørgsel på data og dokumentation ses også i lovgivningen, hvor kravene for miljø- og klimaudsagn skærpes og European Green Deal søger at skabe gennemsigtighed og konsistens gennem rapporteringskrav for ESG (miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige faktorer). 

Det er imidlertid vigtigt at huske, at dokumentation ikke kun handler om at vise resultaterne af en virksomheds indsats. Det handler også om at identificere og adressere områder, hvor der kan gøres mere for at forbedre bæredygtighedspræstationen. Gennem analyser som livscyklusvurdering (LCA), Carbon Footprint eller Klimaregnskaber, kan virksomheder blive klogere på virksomhedens eller et specifikt produkts egentlige miljøpåvirkning, og dermed arbejde med at reducere deres påvirkning af miljøet. 

Der vil i oplægget yderligere reflekteres over hvordan man som virksomhed i praksis kommer i gang med den grønne omstilling. Hvor skal der sættes ind og hvordan prioriterer jeg det væsentlige for netop min virksomhed? 

Speaker: 
Christine Bang Kragelund, Forretningsudvikler, Ressourcer og Cirkulær Økonomi, FORCE Technology

 

13:00-13:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Det her kan vi gøre bedre. Danish

Uddannelse er et fælles ansvar, alle unge skal have en reel mulighed for uddannelse og for at lykkes.

Speaker: 
Torben Larsen, CEO, Give Steel

 

Aktiviteter tirsdag

TEMA: MATERIALER

10:30-11:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Automatisk svejsekontrol Danish

Hvordan kan man inspicere og kvalitetssikre sine svejsninger i et automatisk set up? Du får viden om grundlæggende forudsætninger for anvendelse af forskellige teknologier til svejsekontrol, herunder rønt-gen og ultralyd. Vi giver konkrete eksempler på automatisk svejsekontrol som allerede er implementeret og tænkte eksempler til inspiration. Konkrete cases vil give indblik i tynde konstruktioner som eksempelvis svejsekontrol af pladesvejsninger før varmebehandling og raket-dyse svejsekontrol. Cases omkring tykkere konstruktioner vil omhandle kvalitetskontrol af 3-D printede emner (Added Manufacturing). FORCE Tech-nology, som har sit udspring i det tidligere Svejsecentralen, har stor erfaring med svejseteknologi gene-relt, i form af service, rådgivning og specialløsninger til automatisk svejsekontrol.

Speaker: 
Allan Steen, Sales Manager, Force Technology 

 

11:00-11:30 |  SVEJSECAFÉEN I HAL C

Rustfrit stål - typer, muligheder og begrænsninger Danish

Rustfrit stål er som gruppe vort hyppigst anvendte materiale til "kritiske formål", og det er helt umuligt at forestille sig et mejeri eller en medicinalfabrik uden tonsvis af det blanke stål.

"Desværre" er rustfrit stål er ikke bare rustfrit stål. Der er hele fem familier med hver deres fordele og særheder, lige fra de velkendte austenitiske stål over de martensitiske og de ferritiske stål til de eksotiske, duplexe stål og de sjældne udskillelseshærdende stål.

At kende lidt til de forskellige stål kan hjælpe en med at vælge det ideelle stål til det rigtige formål. Begrænsningen ligger oftest i korrosionsbestandigheden, for der er trods alt forskel på kold mælk og kogende saltvand. Sjældnere ligge begrænsningen i de mekaniske forhold, men det er dog sket, at de mekaniske egenskaber har spændt ben for brugen af nogle stålkvaliteter til "visse formål".

Endelig er ingen kæde jo stærkere end det svageste led, og ved forarbejdningen af stålet (inkl. svejsning) gælder det om at undgå svagheder. Det ser let ud på tegnebrættet, men kan være grueligt svært at opfylde i praksis ??

Speaker: 
Claus Qvist Jessen, Kemiingeniør, ph.d., Damstahl a/s

 

11:30-12:00 |  SVEJSECAFÉEN I HAL C

Svejsning i aluminium: Vælg den rigtige legering - og forstå hvorfor Danish

René Christensen fra Alumeco lærer dig at vælge den rigtige aluminiumlegering og udnytte dens egenskaber bedst muligt.
Vi starter i kemiens verden og bevæger os derefter over i den praktiske anvendelse. Bl.a. kommer vi omkring, hvorfor nogle legeringer er gode at svejse i, mens andre ikke er.

Fokus bliver især på de varmehærdbare legeringer og hvad der sker i HAZ (Heat Affected Zone) under svejsning, både kemisk og krystallinsk.

Vi gennemgår også, hvorfor det ikke er nok at se på EN-standarden, når du køber materialer. Standarderne sætter faste rammer for aluminiumprodukter, men der er ofte stort spillerum inden for rammerne.

Speaker: 
René Christensen, ​Group Quality and Development Manager, Alumeco

 

13:00-13:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Bæredygtige processer til hærdning og varmebehandling Danish

Expanites hærde og varmebehandlings teknologi er det grønne alternativ til processer såsom hårdkrom og gammeldags hærdeprocesser til rustfrit stål som typisk involverer aggressive kemikalier og lange procestider. Expanite’s patenterede løsninger er gas-baserede, hvilket gør procestiden kort, og derved reducerer energiforbruget per komponent og overflødiggør kemisk rensning før/efter hærdning. 

Expanite’s DNA tager udgangspunkt bæredygtige løsninger til at levetidsforlænge komponenter i rustfrit stål, titan og andre højværdi legeringer. Vi kan skræddersy løsninger til kunders egne produktionslinje som en del af en licensaftale. 

Kunderne findes bredt indenfor flere industrielle sektorer herunder procesudstyr til fødevare- og pharma-industrien, pumper, ventiler, medicinsk udstyr, bilindustrien, urproduktion og mange andre – alt fra store global industrielle koncerner, til specialister med nichefokus

Speaker: 
Frederick Halbout, Nordic Sales Manager, Expanite A/S

 

13:30-14:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Omkostningseffektiv slibning før og efter svejsning Danish

I en tid hvor arbejdsløn fylder meget, gælder det om at finde værktøjer der løser opgaverne så hurtigt som muligt. Det gælder også for slibning både før og efter svejsning. Kom og bliv klogere på de muligheder der findes både til almindeligt stål og rustfast.

Speaker: 
Jesper Nielsen, ​Direktør, Preben Z

 

14:00 - 14:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fossil free steel Danish

En kort gennemgang af SSAB rejse mod produtktion af fossil frit stål.

Speaker: 
Mark Larsen, ​Area Sales Manager SSAB DK, SSAB

 

Aktiviteter onsdag

TEMA: PRODUKTIVITET

10:30-11:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fra grøn omstilling til grønne smede kompetencer Danish

Bliv klogere på hvad en grøn smed er, og hvilke kompetencer der er behov for. Hvordan bidrager grønne smede til produktivitet? 
Et udviklingsprojekt der skal give smedesvende klimaunderstøttende handlekompetencer og blive ”grøn omstillings” -ambassadører i metalvirksomhederne.

Speaker: 
TBA, ​URCS

 

11:00-11:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

AMU Efter uddannelse og certificering af svejsere. Danish

Industriens Uddannelser hvem er vi.

Amu systemets sammenspil med erhvervslivet, organisationerne og jobcentrene, omkring at skabe kompetent arbejdskraft. Ved hjælp efteruddannelse og omskoling.

Hvilke muligheder er der for at certificere efter et svejse kursus.

Præsentation af Svejspas.dk. Et administrations program der holder styr på jeres svejsecertifikater.

Speaker: 
Freddy Thomhav, Chefkonsulent, ​Industriens Uddannelser

 

11:30-12:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Non Destructive Testing i industrien Danish

Vi vi gerne informere hvilke metoder der er mest brugt i det daglige og hvilke fordel/begrænsninger der er med de enkelte metoder.

Speaker: 
Henrik Lyhne, ​Underdirektør, NSK - Nordisk Svejse Kontrol AS

 

13:00-13:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

3D-print af metal Danish

3D-print metal er fremtiden, men hvordan virker det, hvad kan det, og kan det holde?
Det er nogen af de punktert, jeg vil komme omkring i dette oplæg omkring 3D-print, som fremstillnings metode af komponenter. 

Speaker: 
Kristian Rand Henriksen, ​Business Manager, Teknologisk Institut

 

13:30-14:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Etablering af et nyt, højteknologisk, automatiseret afsnit til svejseproduktion Danish

Kranproducenten HMF arbejder på at udvikle en højteknologisk svejseproduktion sammen med Migatronics, hvor både produktion og data kommer til at spille en væsentlig rolle i virksomhedens digitale udvikling. 

Målet med det innovative projekt er i sidste ende at skabe bedre kundeoplevelser og desuden fremtidssikre produktionen og dermed bevare arbejdspladser i Danmark.

Speaker: 
Morten Munk, Head of Production Technology & Continuous Improvement, HMF Group A/S

 

14:00-14:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fra håndværker til robotprogrammør: Effektiv robotprogrammering for dem, der kender det håndværk, robotterne skal udføre Danish

Gå ikke glip af dette oplæg om, hvordan Universal Robots siden 2005 har revolutioneret verden inden for automation. Find ud af, hvordan samarbejdende robotter, også kendt som cobots, har forvandlet tidligere komplekse programmeringsprocesser til brugervenlige, nøglefærdige løsninger. I dag programmeres eksempelvis svejse- og sliberobotter af håndværkeren, som har erfaring i de opgave der skal løses, hvor man for bare få år siden, også havde brug for hjælp fra en programmør. Lær hvordan nye banebrydende teknologier giver virksomheder inden for bl.a. svejsning mulighed for at acceptere større ordrer, forbedre produktkvaliteten og holde arbejdspladser lokale, alt sammen samtidig med at øge medarbejdertilfredsheden. Deltag og lås op for fremtiden for smart fremstilling, og oplev på førstehånd det utrolige potentiale cobots har for at løfte din produktion til nye højder.

Speaker: 
Sune McDonald Bertelsen, ​Landechef, Universal Robots A/S

 

Aktiviteter torsdag

TEMA: BÆREDYGTIGHED I METALBRANCHEN

 

10.30-11.00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fra verdensmål til grønne smede kompetencer Danish

Hvad betyder verdensmålene for den grønne smed og hvordan implementeres det i uddannelsen af smede. Et udviklingsprojekt der skal give smedesvende klimaunderstøttende handlekompetencer og blive ”grøn omstillings” -ambassadører i metalvirksomhederne.

Speaker: 
TBA, UCRS

 

11:00-11:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Fossil free steel Danish

En kort gennemgang af SSAB rejse mod produtktion af fossil frit stål.

Speaker: 
Mark Larsen, Area Sales Manager SSAB DK, SSAB

 

11:30-12:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Når bæredygtighed og dokumentation indtænkes i forretningen Danish

Oplægget vil have fokus på hvordan virksomheder bør indtænke bæredygtighed og cirkulær økonomi i deres forretning, samt hvordan dokumentation spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling. 

Ved at dokumentere og rapportere sin bæredygtighedsindsats kan virksomheder demonstrere sit engagement i at skabe en mere bæredygtig verden, samt sikre troværdigheden af kommunikation om dette. Den stigende efterspørgsel på data og dokumentation ses også i lovgivningen, hvor kravene for miljø- og klimaudsagn skærpes og European Green Deal søger at skabe gennemsigtighed og konsistens gennem rapporteringskrav for ESG (miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige faktorer). 

Det er imidlertid vigtigt at huske, at dokumentation ikke kun handler om at vise resultaterne af en virksomheds indsats. Det handler også om at identificere og adressere områder, hvor der kan gøres mere for at forbedre bæredygtighedspræstationen. Gennem analyser som livscyklusvurdering (LCA), Carbon Footprint eller Klimaregnskaber, kan virksomheder blive klogere på virksomhedens eller et specifikt produkts egentlige miljøpåvirkning, og dermed arbejde med at reducere deres påvirkning af miljøet. 

Der vil i oplægget yderligere reflekteres over hvordan man som virksomhed i praksis kommer i gang med den grønne omstilling. Hvor skal der sættes ind og hvordan prioriterer jeg det væsentlige for netop min virksomhed? 

Speaker: 
Christine Bang Kragelund, Forretningsudvikler, Ressourcer og Cirkulær Økonomi, FORCE Technology

 

13:00-13:30 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Det her kan vi gøre bedre. Danish

Uddannelse er et fælles ansvar, alle unge skal have en reel mulighed for uddannelse og for at lykkes.

Speaker: 
Torben Larsen, CEO, Give Steel

 

13:30-14:00 | SVEJSECAFÉEN I HAL C

Genanvend - det gør en forskel! Danish

Hos HJHansen Recycling Group skaber vi en verden, der tager ansvar for fremtiden ved at behandle genanvendelige materialer som essentielle ressourcer. For det gør en forskel at genanvende jern og metal - fx er CO2-besparelsen op mod 92% ved at genanvende aluminium og op til 58% for jern frem for at producere nyt fra miner. 

Der er et massivt pres på klodens naturlige ressourcer. Og knapheden på råstoffer er voldsomt. Derfor er det ikke nok at mene det rigtige. Vi skal gøre det rigtige. Og det skal produktionsvirksomhederne også. Sortering af sine restfraktioner er hele grundlaget for ansvarligt forbrug, for jo renere fraktioner des højere kvalitet i genanvendelsen, hvilket gør at mindre skal udvindes fra ny. 

Hos HJHansen Recycling Group baserer vi vores indsatser inden for Environment, Social og Governance (ESG) på data. Har vi ikke data, skaffer vi dem. For data er nøglen til, at vi bruger vores kræfter der, hvor det giver mest mening og skaber de største resultater. 

Kom forbi torsdag d. 5. oktober fra 13:30-14:00 hvor vi vil fortælle mere om, hvordan vi hos HJHansen Recycling Group arbejder med ESG-data gennem hele vores værdikæde.

Speaker: 
Kasper Bay Simonsen, Segmentchef, HJHansen Recycling Group

 

Vil du gerne vide mere?

Kontakt undertegnede og hør nærmere omkring området og dine muligheder.

Lene Villadsen

phone+45 9926 9924

maillvi@mch.dk

 Lene Villadsen

Kontakt os

Er der dukket spørgsmål op til standbooking eller messen generelt, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud på en stand

Vi kan skræddersy en løsning til dig alt efter behov og ønske. 

Få et tilbud på en stand

keyboard_arrow_up