Dagsprogram
Onsdag d. 4. oktober

Bliv beriget med faglig relevant viden på HI-messens scener

Udforsk programmet og mød dygtige eksperter fra alle hjørner af branchen, når de på HI-messen deler ud af faglig viden og giver indblik i hvilke tendenser, der venter industri- og teknologibranchen i fremtiden.

Programmet opdateres løbende og der tages forbehold for ændringer.

Programmet opdateres løbende og der tages forbehold for ændringer

08:00 - 12:00

HALL C - SVEJSECAFÉEN

10:30-11:00 | Fra grøn omstilling til grønne smede kompetencer

Danish
Bliv klogere på hvad en grøn smed er, og hvilke kompetencer der er behov for. Hvordan bidrager grønne smede til produktivitet? 
Et udviklingsprojekt der skal give smedesvende klimaunderstøttende handlekompetencer og blive ”grøn omstillings” -ambassadører i metalvirksomhederne.

Speaker: 
Rasmus Gross Nielsen og Henrik Stokholm, ​UCRS

11:00-11:30 | AMU Efter uddannelse og certificering af svejsere

Danish
Industriens Uddannelser hvem er vi.

Amu systemets sammenspil med erhvervslivet, organisationerne og jobcentrene, omkring at skabe kompetent arbejdskraft. Ved hjælp efteruddannelse og omskoling.

Hvilke muligheder er der for at certificere efter et svejse kursus.

Præsentation af Svejspas.dk. Et administrations program der holder styr på jeres svejsecertifikater.

Speaker: 
Freddy Thomhav, Chefkonsulent, ​Industriens Uddannelser

11:30-12:00 | Non Destructive Testing i industrien

Danish
Vi vi gerne informere hvilke metoder der er mest brugt i det daglige og hvilke fordel/begrænsninger der er med de enkelte metoder.

Speaker: 
Henrik Lyhne, ​Underdirektør, NSK - Nordisk Svejse Kontrol AS

HALL D

10:00-11:30 | Resultaterne fra ”følger efter el-ulykker”

ROOM D1

Danish
I oplægget om forskningsprojektet ”følger efter el-ulykker” vil Forbundssekretær Lars B. Sørensen i Dansk El-Forbund fortælle om resultaterne som forskerne fandt frem til, på baggrund af de to ben som forskningen stod på. De to ben er forløbsundersøgelsen hvor næsten 7000 elektrikere var med og registerundersøgelsen hvor forskerne så på historik fra tidligere hændelser med el-ulykker i Danmark.

Og hvordan arbejder Dansk El-Forbund videre med resultaterne…

Speaker: 
Lars B. Sørensen, Forbundssekretær i Dansk El-Forbund

IFC STAGE

Danish
Speaker:
Niels Skou, Sales Manager, Lyras

IFC STAGE

Danish
Hvordan tænker vi bæredygtighed ind uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden? Sales Manager Food, Jens Ole Jensen, Novadan vil præsentere, hvordan der tages højde for alle hygiejneudfordringer i fødevareindustrien (mikrobiologiske udfordringer, allergener osv), samtidig med at bæredygtighed er i højsædet, bl.a. ved optimering af vandforbrug, energi og kapacitetsudnyttelse. Ligegyldig hvilket produkt, der produceres på anlægget (specialost, kryddersmør, valleforarbejdning eller andre former for fødevareproduktion), skal rengøringsløsningen leve op til kravene til fødevaresikkerhed og bæredygtighed.

Jens Ole Jensen deler ud af sine mange års erfaring inden for fødevarerengøring, hvor sund fornuft blandet med hygiejnepraksis og teori danner baggrund for optimal hygiejneforståelse.  

Speaker:
Jens Ole Jensen, Sales Manager Food, Novadan

IFC STAGE

Danish
Op at køre på 2 uger uden en eneste linje kode. Kunstig intelligens (AI) er ikke længere et fremtidsscenarie, men en praktisk nødvendighed i procesindustrien for føde- og drikkevarer. Dens kapacitet til at automatisere, optimere og forudsige er uomgængelig for den moderne industris succes. Dog møder vi stadig udfordringer med at forstå og implementere AI i et komplekst industrielt miljø.  Intelecy revolutionerer måden at optimere produktionen på, på samme måde som ChatGPT har ændret den lette tilgang til at bruge kunstig intelligens for alle uden kodning. 

Om indlægget:
Dette oplæg tager udgangspunkt i faktisk brug af Intelecys AI-platform inden for procesindustrien for føde- og drikkevarer. Det vil demonstrere, hvordan AI kan hjælpe virksomheder med at ensarte produkter, forudsige fremtiden, reducer spild, øge effektiviteten og forudsige vedligeholdelsesbehov med eksempler fra virkelige den virkelige verden. 

Vi vil diskutere: 

  • Hvordan AI kan ensarte produktionskvalitet ved at analysere komplekse datastrømme.
  • Hvordan du optimerer kvalitet 
  • Forudsigelse af vedligeholdelsesbehov for at minimere driftsstop og øge produktiviteten.
  • Hvordan kommer du i gang med AI og undgår at være blandt de 85% af AI-projekter, der mislykkes

Intelecy's No-Code AI-platform gør det muligt for operationelle teams at bygge og implementere AI-modeller uden behov for dyb teknisk viden. Dette resulterer i hurtig værdiskabelse og øget effektivitet. 

Speakers:
Bertil Helseth, CEO, Intelecy AS og Erik Søndergaard, Divisional Director Sales, Au2mate.

HALL F - TECHNOMANIA

09:00-10:00 | Kunstig Intelligens, digitalisering og en bæredygtig fremtid – sådan sætter Danfoss turbo på den grønne omstilling!

MAIN STAGE

Danish
Thomas Michael Kolster, der er kommerciel ansvarlig for Danfoss’ nye digitale enhed, giver dig indsigt i, hvordan Danfoss bruger kunstig intelligens til at øge den grønne om-stilling. AI-forretningen skal fordobles og AI er en essentiel del af produkterne der udbydes til markedet.

Om oplægget:
Danfoss er nok mest kendt for sine mekaniske produkter som ventiler, termostater og pum-per. Men virksomheden er begyndt at satse stærkt på AI i produkterne Leanheat og Al-sense, der på hver deres måde skal øge ener-gieffektiviteten.

Leanheat – ”det varme ben” fokuserer på at energioptimere varmeindstaget fra fjernvar-menettet vha AI i bygninger. Alsense – ”det kolde ben” er udviklet til at optimere energi-forbruget i kølesystemer. Du får indsigt i, hvordan kunstig intelligens er et strategisk indsatsområde i Danfoss, og hvorfor brugen af AI i produktudvikling er altafgørende, hvis din virksomhed skal forbli-ve relevant for kunderne.

Speaker: 
Thomas Michael Kolster, Head of Commercial, Danfoss Digital Services 

Tilmeld dig her

09:00-10:00 | Cybertruslen 2023 – Og hvad kan vi lære af Cyberlandsholdet?

FRAME STAGE

Danish
Vi starter med et hacker-perspektiv: Hvem er angriberne, hvad vil de, og hvad kan de? Hvilke trends ser vi i dag, og kan vi sige noget om imorgen? Derefter kigger vi mod cyberforsvaret, og på hvad vi kan lære af Cyberlandsholdet, der vandt EM-guld i 2022.

Om oplægget:
Cybertruslen mod Danmark er meget høj, og kommer fra en række forskellige aktører: Cyberkriminelle, fremmede stater, cyber-aktivister m.m., der alle har forskellige mål og metoder. Med udgangspunkt i disse kommer giver oplægget en god forståelse for cybertruslen lige nu, og de trends der er indenfor hacking og cyberangreb – også med et kig ud i fremtiden med henblik på at kunne forberede sig bedst muligt til morgendagens trusler. Oplægget giver tilhørerne viden og begreber til at kunne forstå cybertruslen mod egen virksomhed, hvilket er afgørende for at bygge det rigtige cyberforsvar. Oplægget afsluttes med et indblik i det store arbejde der foregår med talentudvikling indenfor cybersikkerhed i Danmark, herunder cyberlandsholdet og hvordan holdet udvælges og trænes.

Speaker:
Jens Myrup Pedersen er professor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet, hvor han forsker og underviser i netværkssikkerhed. Han er også landstræner for det danske cyberlandshold, og med i bl.a. regeringens Cybersikkerhedsråd. 

Tilmeld dig her

10:00-11:00 | A look into how the future of technical training is going to be

FRAME STAGE

Great Britain
We will explore how digitalization has moved from the real of computer games to playing a central role in the education of future technicians within renewable energy.

About the talk:
If we want to stay within 1.5 degrees temperature rise, we are going to need to educate an additional 26m more people to work in the renewable energy sector.

In this talk, we will explore how digitalization can help achieve this without a significant increase in travel or a massive buildout of physical training facilities.

Speaker: 
Kristian Emil Andreasen, CEO, Kanda  

Tilmeld dig her

IMPACT STAGE

Great Britain
Session by Copenhagen Atomics. 
More information will follow. 

Speaker: 
Thomas Jam Pedersen, Copenhagen Atomics

Tilmeld dig her

11:00-12:00 | Grøn strøm til industrien – vejen til fossilfri produktion

FRAME STAGE

Danish
Danske virksomheder har masser af muligheder for at omstille sig til grønne løsninger og blive fri af fossile brændstoffer. Men hvilke udfordringer støder virksomhederne ind i. Hvordan løser virksomhederne dem? Og hvad skal vi som samfund gøre for at skabe de bedste rammer for elektrificering?

Om oplægget:
I denne session ser vi på mulige veje til virksomhedernes energiomstilling. Søren Eriksen fra konsulentvirksomheden Viegand Maagøe præsenterer potentialet for elektrificering i industrien. Martin B. Petersen, ABB og Jens Møibæk, Thise mejeri præsenterer, hvordan hver deres virksomhed arbejder med elektrificering og automatisering, og hvilke udfordringer der opstår i den grønne transformation.

Speakers: 
Søren Eriksen, adm. direktør og partner i konsulenthuset Viegand Maagøe
Martin B. Petersen, salgsdirektør, Energy Industries i ABB Danmark
Jens Møibæk, tekniskchef, Thise Mejeri

Tilmeld dig her

11:00-12:00 | HI Sustainable Development Award

MAIN STAGE

Danish
HI Tech & Industry Scandinavia gentager i år succesen HI Sustainable Development Award, der tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

HI-messen hædrer med prisen de udstillere, der bidrager til en bedre verden via en mere bæredygtig udvikling.

Vinderen præmieres med kr. 50.000,-

11:00-12:00 | IDA Zonen: NIS2 – status og mulige løsninger

IDA STAGE | 1. SAL I IDA ZONE 

Danish
Invitation til videndeling om NIS2
Den 17. oktober 2024 rammer nye krav til it-sikkerhed en række danske virksomheder og institutioner. Det såkaldte NIS2-direktiv fra EU skal være implementeret for at imødekomme trusler om cyberangreb og anden it-kriminalitet.
IDA og Green Power Denmark inviterer virksomheder og institutioner ind til at dele viden om, hvordan udfordringerne med NIS2 kan tackles.

Skal vi rekruttere nye medarbejdere til opgaven? Skal vi opdatere nuværende medarbejdere? Eller skal vi hente ekstern hjælp? Og hvilket omfang har opgaven?

Som deltager får du kort præsenteret status og mulige løsninger efterfulgt af spørgsmål og diskussion. Gå fra arrangementet med ny inspiration til det videre arbejde med NIS2.

OBS! Tilmelding til arrangementet er nødvendig, da det er en lille eksklusiv side-event med plads til max. 22 deltagere.

Tilmeld dig her

HALL J1 - DI PRODUKTION

DI PRODUKTION STAGE

Danish
Har du styr på din virksomheds bæredygtighedskommunikation - eller har du brug for at få den tryktestet af en ekspert?

Markedsføringsloven sætter klare rammer for, hvad lovlig kommunikation er, når du fortæller om din virksomheds bæredygtighedsindsats. Men alligevel ser vi flere og flere virksomheder blive anklaget for vildledende markedsføring og dermed greenwashing.

Mathias Selchau Majlund fra Transition vil gøre dig klogere på, hvordan man som virksomhed kan kommunikere om sit arbejde med klima og bæredygtighed, inden for lovgivningens rammer. Tag et eksempel med fra din virksomheds kommunikation, for eksempel tekst I bruger på hjemmesiden, i nyhedsbreve eller i forbindelse med anden markedsføring og se, om det holder ’i retten’.

Speaker: 
Peter Trillingsgaard og Mathias Selchau Majlund.

DI PRODUKTION STAGE

Danish
Kom og hør om programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed, der hjælper dig i gang med CO2-regnskab og klimakommunikation.

Speaker:
Line Gry Knudsen, programleder.

HALL K - 3D TECH

3D TECH STAGE

Danish
Over messens tre dage dyster dygtige erhvervsskole-elever i forskellige 3D print-opgaver. Kom og klap konkurrencen i gang og hør mere om det spændende projekt.

Speaker: 
Troels Høyrup Nepper, Projektleder, Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur

09:30-09:55 | Dansk AM Hub, Velkomst og hvem er vi

3D TECH STAGE

Danish
Vi starter et spændende program for scenen i 3D TECH-området, denne dag med en præsentation af Dansk AM Hub. 

Speaker:
Steffen Schmidt, CTO, Danish AM Hub

3D TECH STAGE

Danish
JAI var med i et forløb med DAMARC og Dansk AM Hub om at bruge 3D print til fiksturer i industrien, det statte en rejse igang for JAI, der i dag har flere 3D printere og bruger dem til mange støttende funktioner i deres produktion.  

Speaker: 
Michael Nielsen, Industritekniker, Jysk Aluminiums Industri 

10:30 - 10:55 | Når 3Dprint i plast løser problemerne hurtigt

3D TECH STAGE

Danish
Bælt fortæller om det, at designe robuste professionelle produkter fra bunden af, med 3Dprint for øje. De fremstiller holdbare produkter uden traditionelle og tunge processer som støb og fræs.  

Speakers: 
Ulrich Sørensen & Jacob Arbjerg Nielsen, Ejere, Bælt Invent A/S 

11:00 - 11:25  | 3Dprint i værdikæden

3D TECH STAGE

Danish
Hør hvordan 3Dprint kan være med til at løse supplychain udfordringer, nedbringe lagerbinding og gøre din forretning mere rentabel. 

Speaker: 
Amalie Kaysen, Head of Product and Portfolio, Danish AM Hub

11:30 - 11:55 | 3D print som produktionsform

3D TECH STAGE

Danish
InVentilate har taget teknologien til sig og bruger nu aktivt 3Dprint i deres produktion, til slutprodukter. og det er ikke kun små emner. Kom forbi og lyt til deres erfaringer med 3Dprint som produktionsform. 

Speaker: 
Sebastian S. Jacobsen, Udviklingsingeniør, InVentilate 

HALL M

09:00-09:40 | Den kommende Maskinforordning - og andet nyt om CE-mærkning af maskiner

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Nye krav på vej. Bliv klædt på til at møde de nye krav og udnytte de nye muligheder, der er på vej med den ny Maskinforordning. Maskinsikkerhed ApS orienterer om den kommende Maskinforordning i hovedtræk. Desuden oplyses om nye standarder og standarder på vej, fx ny EN ISO 12100 Risikovurdering, EN ISO 13849-1 Sikre styringer, EN ISO 10218-2 Robotløsninger og EN ISO Maskiners brugsanvisning.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

10:00-10:40 | Nye krav om risikovurdering og CE-mærkning

CONFERENCE ROOM M21+22 

Danish
Få gode råd til hvordan du kan få dine CE-mærkningsopgaver på plads.

Vi oplever, at de større virksomheder stiller væsentligt strengere krav til underleverandørernes arbejdsmiljø og sikkerhed, herunder CE-mærkning af produktionsapparatet. Det giver opgaver til både brugervirksomheden og dens leverandører af maskiner og maskinservice.

Desuden har både Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet strammet op omkring risikovurderingen af maskiner, herunder ombygning/ændring med dokumentation for kontrollen før brug. Nye regler kan give mærkbare bøder. Hvad er nyt, og hvordan du kommer fornuftigt i mål.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

11:00-11:40 | Den gode designproces og CE-mærkning - PtX, grøn energi, medicinalindustri, den ny fabrik mm.

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Havde vi da bare vidst det noget før!

Projekter har gavn af at regler og krav er kendt så tidligt i projektforløbet, at projektlederen kan nå at efterkomme regler og krav hensigtsmæssigt. Maskinsikkerheds projektplanlægningsmetode kan anvendes i både enkle og meget komplicerede projekter, så budget, tidsplan, krav m.m.  kan holdes inden for det rimelige. Vi gennemgår metoden, set i forhold til faldgruber i små og større projekter, inkl. praktisk brug af både EN ISO 12100 Risikovurdering og HAZOP i projekter, i EU/EØS, USA, Canada mv.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

12:00 - 14:00

HALL C - SVEJSECAFÉEN

13:00-13:30 | 3D-print af metal

Danish
3D-print metal er fremtiden, men hvordan virker det, hvad kan det, og kan det holde?
Det er nogen af de punktert, jeg vil komme omkring i dette oplæg omkring 3D-print, som fremstillnings metode af komponenter. 

Speaker: 
Kristian Rand Henriksen, ​Business Manager, Teknologisk Institut

13:30-14:00 |  Etablering af et nyt, højteknologisk, automatiseret afsnit til svejseproduktion

Danish
Kranproducenten HMF arbejder på at udvikle en højteknologisk svejseproduktion sammen med Migatronics, hvor både produktion og data kommer til at spille en væsentlig rolle i virksomhedens digitale udvikling. 

Målet med det innovative projekt er i sidste ende at skabe bedre kundeoplevelser og desuden fremtidssikre produktionen og dermed bevare arbejdspladser i Danmark.

Speaker: 
Morten Munk, Head of Production Technology & Continuous Improvement, ​HMF Group A/S

14:00-14:30 | Fra håndværker til robotprogrammør: Effektiv robotprogrammering for dem, der kender det håndværk, robotterne skal udføre

Danish
Gå ikke glip af dette oplæg om, hvordan Universal Robots siden 2005 har revolutioneret verden inden for automation. Find ud af, hvordan samarbejdende robotter, også kendt som cobots, har forvandlet tidligere komplekse programmeringsprocesser til brugervenlige, nøglefærdige løsninger. I dag programmeres eksempelvis svejse- og sliberobotter af håndværkeren, som har erfaring i de opgave der skal løses, hvor man for bare få år siden, også havde brug for hjælp fra en programmør. Lær hvordan nye banebrydende teknologier giver virksomheder inden for bl.a. svejsning mulighed for at acceptere større ordrer, forbedre produktkvaliteten og holde arbejdspladser lokale, alt sammen samtidig med at øge medarbejdertilfredsheden. Deltag og lås op for fremtiden for smart fremstilling, og oplev på førstehånd det utrolige potentiale cobots har for at løfte din produktion til nye højder.

Speaker: 
Sune McDonald Bertelsen, ​Landechef, Universal Robots A/S

HALL F - TECHNOMANIA

12:00-13:00 | Udforsk potentialet for 3D-print i fremtidens byggeri

IMPACT STAGE

Danish
Mikkel Brich er grundlægger af entreprenørvirksomheden, 3DCP Group og er i år blevet anerkendt som 3D-pionerer. Deres seneste bedrift inkluderer opførelsen af en 3D-printet prototype på en studiebolig i Holstebro med en imponerende størrelse på 37 m2.

Om indlægget:
Det er et eksempel på deres evne til at udnytte teknologien til at skabe innovative og bæredygtige løsninger. Men de stopper ikke der! Lige nu er de i det vestlige Ukraine for at tage udfordringen op med at 3D-printe en børnehave på hele 270 m2 i højstyrke-beton. Det er et projekt, der vil demonstrere deres ekspertise og evne til at håndtere større skalaer med lethed og præcision. Det er derfor ikke overraskende, at de nu er blevet optaget på Forbes' prestigefyldte liste, "30 under 30", der hylder de mest entreprenante unge mennesker i verden.

Speaker:
Mød Hasan Alsofi, en af grundlæggerne af 3DCP Group og, og hør om deres rejse, bliv inspireret af deres innovative tilgang og få et unikt indblik i, hvordan fremtiden med 3D-printning af andre materialer som fx halm og ler bliver en ”gamechanger” i byggebranchen.

Tilmeld dig her

12:00-13:00 |  Purpose-drevet ledelse: Fra “Wonders of why” til “Powering nutrition together

FRAME STAGE

Danish
Innovation er en af Arla Foods Ingredients kerne-kompetencer. Hør hvordan Arla frem-bringer fremtidens ernæringsløsninger i sam-spil i samspil med kunderne - det sker kun ved at udvikle og have et stærkt fokus på kul-turen og organisationen.

Om indlægget:
Niels arbejder med forandring af AFI’s innovationsprocesser, organisation samt spiller på en række tangenter som ledelse af ”medarbejdere drevet af et højere formål”, ledelses-kultur, involverende tilgang til forandring, diversitet i organisationen og bæredygtighed.

Speaker: 
Niels Østergaard er uddannet civilingeniør og erhvervsforsker og har arbejdet som leder inden for udvikling og innovation igennem mere end 15 år. Han er leder for AFI’s udviklingsafdeling med mere end 90 ansatte alene i Videbæk. Arla Foods Ingredients er Arla’s internationale guldæg der oparbejder protein fra ostevalle til værdifulde fødevareingredienser.

Tilmeld dig her

 

12:00-13:00 | IDA Zonen: ESG-krav – Hvordan gør du, og hvilke kompetencer er der brug for?

 IDA STAGE, 1. SAL I IDA ZONE

Danish
Den 1. januar 2024 skal alle danske virksomheder med over 250 ansatte registrere en lang række data, der vedrører den grønne omstilling – et omfattende arbejde som også kommer til at vedrøre underleverandører. Det såkaldte CSRD fra EU skal implementeres for at imødekomme den grønne omstilling og sikre, at vi skaber en grøn fremtidig bæredygtig produktion.

IDA, ViegandMaagøe og Green Power Denmark inviterer til videndeling om udfordringer, muligheder og krav i det nye CSRD-direktiv. Vi taler bl.a. om, hvad virksomheden skal registrere? Hvilke bæredygtighedsstrategier der skal lægges? Hvem der skal stå for arbejdet? Hvordan det er med scope1, 2, og 3? Hvad det betyder for de virksomheder, der er underleverandører?

Skal vi have hjælp til opgaven, eller kan vi selv klare det? Skal vi kompetenceudvikle nuværende medarbejdere? Eller skal vi hente ekstern hjælp? Og hvilket omfang har opgaven?

Som deltager får du kort præsentation af ESG, CSRD og en række af de krav, der rulles ud med det nye direktiv. Gå fra arrangementet med ny inspiration til det videre arbejde med din virksomheds grønne omstilling.

På workshoppen møder du CEO Søren Eriksen fra Viegand Maagøe som er en af landets førende virksomheder indenfor ESG og bæredygtighed. Workshoppen indledes og afsluttes af Ulrik Romme, som er strategisk teamleder i IDA.

Har du spørgsmål om kompetenceudvikling inden for ESG og bæredygtighed, er du velkommen til at rette henvendelse til IDA-ansvarlig på området, Hans-Henrik Grieger på hhgr@ida.dk. 

OBS! Tilmelding til arrangementet er nødvendig, da det er en lille eksklusiv side event med plads til max 22 deltagere.

Tilmeld dig her

13:00-14:00 | En fremtid med grønne brændstoffer

MAIN STAGE

Danish
Få indblik i den rejse Blue World Technologies har været på siden de for fem år siden besluttede sig for at industrialisere HT PEM brændselscelleteknologien, og hør hvordan de ser teknologiens potentiale i forhold til kampen mod klimaforandringer.

Om indlægget:

  • Hvorfor har Blue World Technologies valgt at arbejde med HT PEM-teknologien?
  • Hvorfor er methanol det fortrukne brændstof ved Blue World?
  • Hvordan bidrager Blue World til at gøre grønne e-brændsler konkurrencedygtige?
  • Hvilke markeder ser Blue World har størst potentiale?
  • Hvorfor har en ambitiøs plan om hurtigt at kunne insource hele produktionen af kernekomponenterne til brændselscellerne det været så vigtigt for Blue World?
  • Hvordan er Blue World gået fra et papir med en vision og nogle idéer til en fabrik med serieproduktion af brændselsceller på mindre end fem år?

Det og meget mere meget vil Mads Friis Jensen, medstifter og kommerciel direktør løfte sløret på.

Speaker: 
Mads Friis Jensen, Chief Commercial Officer & Co-founder, Blue World Technologies ApS

Tilmeld dig her

13:00-14:00 | Morgendagens energisystem: Det intelligente samspil med industrien

FRAME STAGE

Danish
Fleksibilitet og energieffektivitet er et væsentligt element for at kunne omstille vores forbrug til vedvarende energikilder. For at produktion og forbrug af energi kan være i perfekt harmoni, er der behov for at inddrage og aktivere strømforbrugere. Mød tre virksomheder, der på hver sin måde har vist vejen for skabe et fleksibelt samspil mellem energiproduktion og -forbrug i industrien.

Om indlægget:
IBM præsenterer sammen industrivirksomheden DOT, en case, som er den første i produktionsbranchen, som tilbyder deres forbrugsfleksibilitet til markedet, fra deres elektrisk opvarmede energiintensive zink galvaniseringsovne. Casen viser et strålende, håndgribeligt og omkostningseffektivt eksempel på, hvordan, DOT, bruger fleksibilitet på efterspørgselssiden som en kickstarter til at optimere energiforbruget ud over at understøtte det bredere energisystem og spare CO2-udledning. DOT har anvendt Flex Platformen, som er udviklet af IBM. Platformen gør det muligt for industrier og kommercielle forbrugere at stille deres anlæg til rådighed og levere fleksibilitet til energisystemet.

GreenLab er lykkes med skabe en industripark, hvor industriproduktion og energisystemer sammentænkes. De har nedbrudt "energisiloer" og vist, hvordan produktion og energiinfrastruktur kan kobles sammen på en innovativ og grøn måde. GreenLab har fokus på morgendagens behov og er et vigtigt testsite for nye teknologier og udviklingen af grøn brint. GreenLab viser, hvordan en industripark kan være en vigtig brik i den grønne omstilling og bidrage til morgendagens energisystem. GreenLab præsenterer casen.

Speakers: 
Camilla Palm Lethenborg, Associate Partner, IBM Consulting, Nordic Sustainability 
Jimmy Storbank fabrikschef, DOT A/S´s fabrik i Vildbjerg
Thomas Hagelund Helsgaun, COO, GreenLab A/S

Tilmeld dig her

13:00-15:00 | IDA Zonen: Netværk og café for IDAs aktive

IDA STAGE PÅ 1. SAL I IDA ZONE

Danish
Er du aktiv i IDA (frivillig), så kig forbi og netværk sammen med andre aktive IDA-medlemmer på Technomania. Er du ikke aktiv endnu, ja så er du også velkommen til at komme forbi og høre om de forskellige muligheder for at være en del af et helt særligt fællesskab i IDA.

IDA har denne gang valgt at invitere foreningens aktive ind til et netværksarrangement i forbindelse med Technomania. Det foregår i et uformelt cafemiljø på 1. salen i IDA Zone i midten af Technomaniauniverset i hal F.

I hyggelige rammer og med en god kop kaffe i hånden kan du fx udveksle idéer til nye spændende arrangementer, som IDAs medlemmer kan få glæde af, tale om dine oplevelser på hi-messen, møde nye aktive med nye indsigter og cache op med kollegaer i branchen og IDA-netværket.

Vidste du, at du også kan blive uddannet netværksfacilitator i IDA?
Som en ny måde at være frivillig på tilbyder IDA en netværksfacilitatoruddannelse for IDA-medlemmer. Uddannelsen er for dig, der gerne vil gøre en forskel for andre IDA-medlemmer som frivillig facilitator for en IDA-netværksgruppe og samtidig udvikle dine kompetencer. Kom forbi caféen og hør nærmere!

Endnu ikke aktiv i IDA?
IDAs aktive består blandt andet af medlemmer, som laver arrangementer inden for fagteknik, personlig udvikling og social/kulturelle temaer. Derudover er der også frivillige i IDAs facilitatorkorps, der faciliterer netværksgrupper for andre IDA-medlemmer. Hvis du endnu ikke er aktiv i IDA, men gerne vil høre, hvad det indebærer, og hvordan man bliver det, så er du også velkommen til at komme og hilse på.

Medarbejdere fra IDA står klar til at fortælle mere og besvare dine spørgsmål.

OBS! Tilmelding til arrangementet er nødvendig, da det er en lille eksklusiv side-event med plads til max. 22 deltagere pr. gang.

Tilmeld dig her

HALL J1 - DI PRODUKTION

DI PRODUKTION STAGE

Danish
Bliv inspireret til automation af små virksomheder. Hvis de små kan automatisere, kan du også.

Faciliteret af:
Søren Peter Johansen fra DIRA

DI PRODUKTION STAGE

Danish
DIRA Automatiseringsprisen 2023 uddeles til årets bedste automationsprojekt. De nominerede er Bestseller, HMF Group og Welltec.

Bestseller har i Taulov ved Fredericia implementeret et fuldautomatisk lagersystem med hele 79 Skypods robotter samt fem andre robotter til de-palletering, kartonåbning og palletering.

HMF Group er i fuld gang med at implementere den helt nye digitale fabrik ved navn Future Factory til fremstilling af kraner. Det centrale element er at erstatte manuelle hæfteopgaver med robotteknologi, der samarbejder på tværs af både teknologier og processer.

Welltec udvikler og fremstiller løsninger til energisektoren og har implementeret en produktivitetsfremmende digital totalproduktionsløsning, som både integrerer data, intern logistik, automatisering og 3. parts maskiner. Welltecs automatiseringsløsning består altså af mange forskellige elementer, som de har lykkedes at samle til én løsning.

Vinderen udpeges af en jury, og vinderen offentliggøres samme aften til festmiddagen.

WELLTEC:
Jacob Faurskov, Senior Vice President, D&E and Manufacturing, Welltec,
Bo Schmidt Valet, Production Manager Components, Welltec
Casper Hansen, CEO, Technicon 

BESTSELLER:
Jakob Skødt Larsen,  Product Owner, TECH Automated Warehouses  
Tonni Jensen, Project Manager, Strategic Project

HMF Group:
Christian Myrhøj. Lead Project Manager, HMF Group
Mikkel Winther Andersen, CEO, HMF Group

 

HALL K - 3D TECH

13:00 - 13:25 | Grundfos - metal 3Dprint med fokus

3D TECH STAGE

Danish
Hør hvordan Grundfos i mange år har arbejdet med stort fokus på at gøre 3Dprint i metal til et reelt alternativ til traditionel fremstilling. 

Speaker: 
Sander Michelsen, Chief Engineer, Grundfos    

13:30 - 13:55 | MDT - Når 3D print bliver større end stort

3D TECH STAGE

Danish
Hør hvordan MDT har arbejdet med 3Dprint i en helt anden størrelse end det de fleste kender, da de var partner i AM Village projektet om 3D print af bygningsdele. 

Speaker: 
Morten Dahl, Ejer, MDT A/S 

 

HALL M

12:00-12:40 | ATEX i virkelighedens verden

CONFERENCE ROOM M21+22 

Danish
Få et værdifuldt indblik i området ATEX og eksplosionssikring. Hør fra en specialist, hvad du selv kan løse uden større vanskeligheder.

ATEX og eksplosionssikring kan være kompliceret, men langt de fleste opgaver er enkle at løse.
Vi giver en kort introduktion til begrebet og viser veje til, hvordan man selv kan få et overblik over opgaver og vælge produktionsvenlige løsninger.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

13:00-14:00 | Ny afløser til Maskindirektivet – Hvilke nye krav er der i Maskinforordningen EU 2023/1230?

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Hvilke nye krav er der i den kommende maskinforordning, som maskinbyggeren skal være opmærksom på?

Med vedtagelsen af Maskinforordningen EU 2023/1230 er der nu klarhed om den fremtidige lovgivning inden for maskinsikkerhed. Nye tilgangsvinkler og emner som f.eks. digitaliseringen krævede en videreudvikling af maskindirektivet.  

Den nye maskinforordning vil fra januar 2027 gælde for alle virksomheder, der konstruerer, sælger og importerer maskiner til Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).

Denne konference sætter fokus på de væsentligste ændringer, som maskinbyggeren skal være opmærksom på, herunder bl.a.:

  • Skærpede krav til delmaskiner og særligt farlige maskiner
  • Nye krav vedr. digitale teknologier som kunstig intelligens og cyber security
  • Mulighed for digital brugsanvisning
  • Konkrete retningslinjer for ombygning af maskiner

Speaker: 
Tom Lorentzen, CMSE® - Certified Machinery Safety Expert (TÜV Nord), CECE - Certified Expert in CE Marking (TÜV Nord), FS Eng (TÜV Rheinland), Machinery Safety Consultant, Pilz Skandinavien K/S

Tilmeld dig her

14:00 - 16:00

HALL C - SVEJSECAFÉEN

14:00-14:30 | Fossil free steel

 Danish
En kort gennemgang af SSAB rejse mod produtktion af fossil frit stål.

Speaker: 
Mark Larsen, ​Area Sales Manager SSAB DK, SSAB

HALL D - INTERNATIONAL FOOD CONTEST

IFC STAGE

 Danish

HALL F - TECHNOMANIA

14:00-15:00 | Fra sort til grøn - Hvordan massive investeringer i nye teknologier og en bred forståelse af kunderne skal transformere OK de næste 10 år

IMPACT STAGE

 Danish
OK vil drive en omstilling, der skal hjælpe danskerne til at træffe grønnere valg. Bliv klogere på OK's nye strategi om et ansvar for forsyningssikkerhed og en omstilling til nye grønnere energikilder til bil og bolig.

Om oplægget:
Bliv klogere på hvorfor og hvordan en historisk dansk kunde-ejet energivirksomhed transformerer sin kerneforretning. Tilhøreren får indsigt i OKs lange historie, nye strategi og overvejelserne bag.

Speaker:
Michael Løve er CEO i OK, der har 730 tankstationer i Danmark, og bestyrelsesformand i OK-ejede virksomheder Kamstrup og Energi-Data. Han er tidligere Group CEO for Netto, CEO for byggemarkedskæden B&Q i UK samt COO i COOP og Københavns Lufthavn.

Tilmeld dig her

14:00-15:00 | Den Store Succes - på vidensjagt hos Danmarks bedste iværksættere

FRAME STAGE

Danish
De to erfarne iværksættere, forfattere, investorer og brødre, Anders og Martin Bjergegaard har udgivet deres nye bog med 52 konkrete råd til iværksættere. Rådene kommer fra 20 af landets bedste iværksættere, fx Johan Bülow, Claus Meyer, Mathilde Mackowski, Louise Herping Ellergaard og Martin Thorborg.

Om indlægget:
Der kan ikke gives nogen opskrift på, hvordan du får succes som iværksætter, men der er nogle mønstre som går igen. Disse mønstre er blevet afkodet i bogen Den Store Succes, og til indlægget vil du få konkrete råd med hjem til din egen iværksætter-rejse. Hør også om De 10 Iværksætterbud og De 6 Iværksætter-fælder - som i virkeligheden er årsagen til, at så få iværksættere kommer hele vejen ind over målstregen og får den store succes som de drømmer om. 

Speaker:
Martin Bjergegaard er iværksætter, investor, forfatter og managing partner i investeringsfonden Bjergegaard Rode & Co. Medstifter af Rainmaking, Startupbootcamp, Able, BetterNow og TechBBQ. Forfatter til 4 bøger om iværksætteri, der tilsammen er oversat til 19 sprog og solgt i over 100.000 eksemplarer.  

Tilmeld dig her

15:00-16:00 | N1GO! – når dataindsamling nytænkes

FRAME STAGE

Danish
Hvad gør man, hvis man mangler data på 220.000 kabelskabe i Jylland? Man udvikler en Pokémon GO-lignende app - krydret med en billedgenkendelsesalgoritme - hvor medarbejdere får en kontant bonus for at gå på jagt efter – og tage billeder af – kabelskabe.

Om oplægget:
N1 er et elnetselskab, der forsyner cirka 800.000 hjem og virksomheder med strøm. Deres kritiske infrastruktur består blandt andet af transformerstationer, elmålere og altså kabelskabe. I alt har de ansvaret for 280.000 kabelskabe, men da de manglede indsigt i og overblik over skabenes stand, alder, nøjagtige placering mv., så måtte der nytænkning til.

Løsningen blev en Pokémon GO-lignende app, hvor medarbejderne fik mulighed for at være med til at indsamle data – og så gik der konkurrence i den! På bare fire måneder fik man indsamlet 14 års overblik over kabelskabe! Det var godt for forretningen at kunne nedbringe antallet af teknikereftersyn, men det var absolut også en gevinst for N1’s image og kultur – både i forhold til at arbejde innovativt og til rekruttering af nye medarbejdere.

Speaker:
Daniel Skovsbo Erichsen, direktør i N1.

Tilmeld dig her

IMPACT STAGE

Danish
IDA’s techpodcast fejrer episode nr. 300 med en hemmelig techfilosofisk gæst, bobler, festtale og ”Techtopia – the Movie” instrueret af AI.

Mere information følger. 

HALL J1 - DI PRODUKTION

DI PRODUKTION STAGE

Danish
-Hvad er danske virksomheder gode til? - Hvor kan danske virksomheder forbedre sig?  - Hvordan vinder man prisen?

Medlemmer fra årets jury fortæller og tager imod spørgsmål.

Faciliteret af:
Søren Peter Johansen fra DIRA

HALL K - 3D TECH

14:00 - 14:25 | Stil spørgsmål til eksperterne

3D TECH STAGE

Danish
Sammen med Sander Michelsen fra Grundfos og Kristian Rand Henriksen fra Teknologisk Institut, er vi klar til at svare på spørgsmål fra dig, live på scenen på HI 2023  

Speaker: 
Steffen Schmidt, CTO, Danish AM Hub

14:30 - 14:55 | DfAM - nøglen til 3Dprint med succes

3D TECH STAGE

Danish
Kristian Rand Henriksen fra Teknologisk Institut, fortæller om de grundliggende designregler inden for 3D print, og om nogle af de forbedringer det gav i DfAM projektet med Dansk AM Hub.

Speaker: 
Kristian Rand Henriksen, Forretningsleder, Teknologisk Institut  

15:00 - 15:25 | Hvad Dansk AM Hub kan hjælpe din virksomhed med

3D TECH STAGE

Danish
Som en afslutning på en spændende masse indlæg, vil Dansk AM Hub runde dagen af med at præsentere to spændende cases, hvor 3D print er en fantastisk forretning.  

Speaker: 
Steffen Schmidt, CTO, Danish AM Hub 

HALL M

14:00-15:00 | Risikovurdering af maskiner – Hvordan gør du i praksis?

CONFERENCE ROOM M21+22 

Danish
Risikovurdering og ikke mindst risikonedsættelse er nogle af de vigtigste emner inden for maskinsikkerhed og CE-mærkning.  

Ved at udføre en omfattende og systematisk risikovurdering allerede i et tidligt stadie under maskinens design og konstruktion, muliggøres det til sidst at markedsføre en sikker maskine, der lever op til alle maskindirektivets sikkerhedskrav.

Hvilke krav er der jf. lovgivningen til risikovurdering af nye og eksisterende maskiner? Skal der anvendes en fast metode? Og hvordan griber man i det hele taget hele denne proces an?

Bliv klogere på disse spørgsmål og mange flere under denne konference, hvor vi dykker ned i emner som:

  • Lovkrav til risikovurdering

  • Fremgangsmåde for risikovurdering

  • Strategi for risikonedsættelse

  • Krav til dokumentation

Speaker: 
Tom Lorentzen, CMSE® - Certified Machinery Safety Expert (TÜV Nord), CECE - Certified Expert in CE Marking (TÜV Nord), FS Eng (TÜV Rheinland), Machinery Safety Consultant, Pilz Skandinavien K/S

Tilmeld dig her

15:00-16:00 | Cyber Security – Hvad betyder de nye krav for maskinbyggeren?

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Den kommende Maskinforordning EU 2023/1230 stiller krav til, at maskinbyggeren skal sikre maskinen mod forvanskning (hackerangreb).

Fremover skal maskinbyggeren således både betragte begreberne ”Safety” og ”Security”.

Hidtil har CE-mærkningsprocessen indbefattet det at sikre maskinen, således at personer ikke bliver udsat for uacceptable risici under al anvendelse/omgang med maskinen. Med forordningens nye krav skal det ligeledes sikres, at maskinens styresystemer er tilstrækkeligt immune over for såvel tilsigtet som utilsigtet forvanskning.

Denne konference sætter fokus på betydningen af de nye beskyttelseskrav i maskinforordningen og giver dig et indblik i, hvordan de håndteres og opfyldes. Du kan bl.a. høre mere om:

  • Cyber-sikkerhedsforordning

  • Safety vs. Security

  • Security-processen

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

keyboard_arrow_up