Artikler

Lubseal - pakningsringen til de mest udfordrende flow

arrow_backTil oversigten

3. juli 2023 | Betech - Polymers and Sealing Solutions

Når gylle, slam, papirmasse og andre grove substanser flyttes og pumpes rundt i et produktionsanlæg, er det ikke usædvanligt, at der opstår trykstød på transportsneglen, en valse eller pumpens aksel.

De uheldige og gentagne trykstød fra processen deformerer de fleste paksnore og medfører problematiske lækager. Pakningen skal udskiftes, og anlægget må stoppes for at skille hele mekanikken ad. Det er både dyrt og tidskrævende.

At pakke en roterende aksel kræver både erfaring og omhyggelig tilpasning af paksnoren. Ellers holder applikationen ikke ordentlig tæt. Hertil er det vigtigt at vælge paksnor af et egnet og slidstærkt materiale, så der ikke alt for hurtigt igen skal foretages endnu en reparation.

De fleste montører vil derfor sætte pris på det udvalg af kvalitetsgarner, som LubSeal-tætningen tilbyder – og ikke mindst det forhold, at den formpressede tætningsring leveres på nøjagtige mål, direkte klar til montering.

LubSeal – der er et anerkendt program af slidstærke, flettede pakninger fra den norske producent Nordic Seal – udmærker sig i pumper, valser og transportsnegle inden for marineindustri, agro-udstyr, gylleanlæg, slam og papirmasse samt cementproduktion og indvinding af jord, sand og grus.

At LubSeal er en bedre tætning end de fleste til barske applikationer skyldes i væsentlighed tre forhold:

FLEKSIBEL KERNE: TRYKDEFORMATION UNDGÅS
LubSeal har en fleksibel elastomerkerne af silikone, EPDM- eller NBR-gummi. Kernens bløde og vedvarende tilbagefjedring betyder, at det er kernen, der optager trykstødene fra akslen, og de flettede garner ikke får en vedvarende deformation i samme grad som paksnore uden elastomerkerne.

INDBYGGET SMØRING: LÆNGERE LEVETID
Hulrummet i elastomerkernen udgør et smøremiddel-reservoir, som doserer en levetidsforlængede smøring med grafit eller PTFE ud i pakningens garner.

LEVERING PÅ MÅL: MEN OG KORREKT MONTERING
Rund, oval, kvadratisk eller trapezform? LubSeal leveres med den tætningsprofil, der er mest effektiv til applikationen– og med korrekte skråsnit og på netop det mål, der er brug for. Så bliver monteringen ikke nemmere, og resultatet er altid en optimal tætning af den roterende aksel eller spindel.


HVILKEN TYPE LUBSEAL SKAL JEG VÆLGE?
Måske er det vanskeligt at overskue præcis hvilken materialekombination, der er mest velegnet til den konkrete opgave. Men fortvivl ikke!

Det tager ikke lang tid at afklare, hvilken type LubSeal, du bør anvende. Få straks en god dialog med eksperten – så kommer du hurtigt og sikkert videre.

Ring 44858100 eller skriv til produktchef Bjarne Feddersen på betech.dk/akseltaetninger


TILFREDSHEDSGARANTI
Når du samarbejder med Betech om valg af tætninger til din pumpe, dit anlæg eller din reparationsopgave, så får du garanti for en optimal løsning!

Vores anbefalinger til produktvalg og installation baserer sig på solid og årelang, teknisk erfaring foruden adgangen til det største produktudvalg.

Vi begrænser os ikke til egen fabrik eller et enkelt fabrikat. Vi bringer flere relevante kilder i spil – og slipper først opgaven, når den rette løsning er fundet. En driftssikker og optimal løsning for din applikation. Den bedste garanti, du egentlig kan få.

Artikel er skrevet af:

Betech - Polymers and Sealing Solutions

Vil du være sikker på at få den optimale løsning til din virksomhed, når det gælder industripakninger, tætninger, støbte gummidele og andre polymer-baserede produkter?

Betech giver den rette rådgivning, så du får en løsning, der passer til jeres behov.

Vi er specialist i tekniske elastomer- og polymerbaserede produkter som flangepakninger, flade maskinpakninger, tætninger, ekstruderede profiler, støbte gummidele, beskyttende bælge og vibrationsdæmpere – både i henhold til internationale standarder og i kundernes individuelle design.

Medico, pharma og biotek, fødevareindustri, automa

Se profil
keyboard_arrow_up