Artikler

Varmluft versus Åben ild(Gasflamme) i produktioner

arrow_backTil oversigten

30. september 2023 | Bergstrøm Plastteknik A/S

CO₂ fodaftryk
For at reducere CO₂-fodaftrykket giver varm luft mulighed for at forbruge strømmen fra vedvarende ressourcer som vindkraft, solenergi osv. Gas kan ikke tilbyde denne fordel, da det kræver fossile ressourcer.

Fabrikssikkerhedskrav
Brug af varm luft eliminerer alle de dyre sikkerhedskrav til gas. Operatørsikkerhed.
Der er ingen åben ild med varm luft. Varmluftsystemer er indesluttet i organisk fiberbaseret keramik og har en meget lav overfladekontakttemperatur, selvom processen kører ved 900°C.

Energibehov
Typisk energiforbrug for en flammeforsegler med gasbrændere er passende 90kW. Varmluftsystemer bruger også cirka 90 kW.

Proces reproducerbarhed
Opsætning af maskinen til hver type bræt er meget nemmere og mere præcis med elektriske varmeapparater. Svejsesømmen er meget mere præcis.

Hastighed og temperatur (case med svejsning af mælkekartoner)
Forseglings enheden når produktionshastigheder op til 700m/min og arbejder med en lufttemperatur på 900°C. Med forseglings enhederne kan temperaturerne og luftstrømmen styres meget nemt. Det gør varmluftsprocessen meget mere præcis og klimavenlig end processen med gasflamme.

Flere artikler fra Bergstrøm Plastteknik A/S

Artikel er skrevet af:

Bergstrøm Plastteknik A/S

Bergstrøm Plastteknik A/S tilbyder løsninger til varmluftprocesser i industrien fra LEISTER Technologies. I takt med at efterspørgslen dels på løsninger til erstatning af industrielle gasbrændere og ikke mindst i takt med elektrificeringen har LEISTER udviklet højtydende luftvarmere og luftblæsere.

I tillæg er luftvarmere og luftblæsere udviklet så de kan indgå i recirkueringsprocesser dvs. genanvendelse af den varme luft.

I segmentet for plastsvejsning har LEISTER udviklet extrudere til montering enten på robotter eller produktionslinjer.
I den mere sofistikerede del af plastsvejses

Se profil
keyboard_arrow_up