Cases

HBN-Teknik bruger 3D scanning til indkøring og kvalitetstjek af emner

arrow_backTil oversigten

8. august 2023 | Zebicon a/s

HBN-Teknik A/S i Ringsted udvikler og producerer kompositløsninger til trailer- og lastbilindustrien og er blandt de førende i verden med plastklokker til luftfjedersystemer og skærme med antispray.

Tidligere brugte virksomheden taktile måleredskaber til manuel opmåling af emner, men siden 2017 har de brugt en fuldautomatiseret 3D scannerløsning.

Investeringen i optisk måleudstyr skyldes både højere kompleksitet af emner og kundernes øgede krav til målesystemsanalyse, forkortet MSA.

HBN-Teknik valgte at investere i den automatiserede ATOS ScanBox 5120, som kan opmåle emner på op til 2 m og 500 kg med høj præcision.

Fra udvikling og indkøring til løbende kvalitetskontrol:
Det optiske målesystem bruges i dag til indkøring af emner i HBN-Tekniks udviklingsafdeling.

Udover en komplet overflademåling, anvendes udstyret til opmåling af centerpunkter og koncentricitet af fx virksomhedens klokker. Features som ikke er mulige at opmåle med taktile måleredskaber.

Planen er, at ATOS ScanBox 5120 også skal bruges i produktionen til løbende kvalitetskontrol.

Resultat:
MSAen på 3Dscannerløsningen har vist en betydeligt lavere måleusikkerhed end ved tidligere måleredskaber. Afhængig af emnet er måleusikkerheden reduceret mellem 5-40%

Læs resten af casen på www.zebicon.com.

Flere artikler fra Zebicon a/s

Casen er skrevet af:

Zebicon a/s

Zebicon er eksperter inden for 3D scanning og industriel måleteknik. Vi tilbyder 3D opmåling som serviceydelse, hvilket bl.a. kan bruges til design og udvikling, dokumentation, rekonstruktion og kvalitetskontrol.

Derudover er Zebicon er dansk distributør af optisk måleudstyr fra det tyske firma Carl Zeiss GOM Metrology. Vi har 20 års erfaring med at hjælpe både små og store virksomheder til at vælge det rette måleudstyr ud fra virksomhedens udfordringer, ønsker og behov.

Kontakt Zebicon og hør om dine muligheder eller få en demonstration af udstyret, hvis du overvejer at investere i egen

Se profil
keyboard_arrow_up