Cases

Tvilum har halveret sit plastfolie-forbrug med bæredygtig maskinoptimering

arrow_backTil oversigten

12. juni 2023 | REO-PACK A/S

- Tilbagebetalt investeringen i sparet folieudgift
- Øget produktivitet
- Minimale drifts- og vedligeholdsomkostninger
- Forbedret lastsikkerhed via variabelt forstræk

Mindre materialeforbrug. Mindre miljø­belastning. Mindre affald hos slutkunden. Der er gevinster på alle hylder i en optimering af 8 styk mere end 20 år gamle strækviklermaskiner hos møbelproducenten Tvilum. Forbruget af strækfolie er nu 40-60% mindre, når de færdigpakkede paller forlader lageret. Stabilitet og kvaliteten på pallerne er blevet endnu bedre, fordi folien er viklet endnu strammere om varerne på pallerne.

Hver dag kører 20 lastbiler afsted fra lageret på møbelfabrikken i Fårvang med 800 paller pakket med møbler til internationale butikskæder som bl.a. JYSK og IKEA med flere. Hver palle er nu omviklet med en stærk, men tynd strækfolie, som sikrer, at møblerne når uskadte frem til butikkerne rundt omkring i Europa og resten af verden. Kvaliteten i pakningen er blevet øget betydeligt, selvom tykkelsen af strækfolien er halvt så tykt som før.

I alt 8 folieringsmaskiner er blevet opgraderet med ny styring og ny folieslæde med dobbeltmotoriseret forstræk fra REO-PACK, der er en del af automationskoncernen BILA. Det økonomiske grundlag for denne optimering har vist sig at holde vand: Investeringen er tjent hjem i sparet folieudgift. Folieforbruget per palle er reduceret fra 240 gram til 146 gram.

Samtidig er levetiden på strækviklerne, som ellers allerede har 20 år på bagen, forlænget yderligere. De fejlede nemlig ingenting, men manglede blot funktionalitet.

Det oplyser projektleder Sabahudin Nukovic, der bl.a. arbejder med optimering af processer hos Tvilum. Det handler både om at skabe en bedre, sundere og grønnere arbejdsplads og forretning.

Ifølge Sabahudin Nukovic er der kun positiv respons på den nye folieløsning. Den kommer både fra de operatører, der arbejder med vikling samt fra truckførere og lagerchef.

"REO-PACK har været med til at løse flere udfordringer for os. Vi har opnået en højere oppetid, lavere driftsomkostninger og maskiner, der er nemme at betjene for vores folk. Forstræk var ikke en funktion på de gamle maskiner fra REO-PACK. Det var en stor fordel at kunne tilføje ny teknologi til de gamle maskiner, som muliggør forstræk. Vi bruger faktisk 40-60% mindre strækfolie nu, også fordi vi kan anvende en tyndere folie på de optimerede maskiner. Denne folie står og arbejder sig tilbage og krymper sig omkring colli, efter den er blevet viklet, og det giver en endnu bedre stabilitet og endnu højere sikkerhed under transporten," fortæller Sabahudin Nukovic, Tvilum.

Tvilum har også fået optimeret på kunsten at ramme balancen mellem tilpas robust foliering og tilpas tynd foliering. REO-PACK har bidraget med at udvikle standardprogrammer for forskellige pallestørrelser og parametre, så operatørerne kan føle sig trygge ved, at folien om pallerne ikke sprænger.

"Bæredygtighed har høj prioriteret for os her i Tvilum, og vi har fokus på at reducere mængden af plast i alle de colli, vi sender afsted, og det gælder både flamingo, strækfolie mv. Hvis parametrene er de rette, så sprænger folien ikke."
Sabahudin Nukovic forklarer desuden, at valget faldt på REO-PACK som viklerleverandør, fordi han oplever samarbejdet gennem mange årtier som godt, effektivt og meget dynamisk.

"Vi er tilfredse med REO-PACK og samarbejdet, vi har med dem. Det betyder noget for os, at det er en lokal dansk leverandør, der giver god support og har gode produkter med høj stabilitet og lang levetid. Prismæssigt matchede deres løsning godt med vores budget og kriterier," konstaterer Sabahudin Nukovic.

Som det næste ser Tvilum nu på optimering af flere andre strækviklere på sine fabrikker. De gode erfaringer med opgradering har inspireret til at høste endnu flere gevinster med målrettede teknologiinvesteringer.

Med hovedkvarter og to fabrikker i Danmark samt en fabrik i Polen er Tvilum en af verdens førende producenter af plademøbler. Årligt producerer Tvilum ca. 5 millioner møbler, som sælges og distribueres til hele verden. Tvilum blev grundlagt i 1965 og omsatte i 2020 for DKK 1,3 mia. og opnåede et resultat på DKK 71 mio. efter skat svarende til en stigning på 42% i forhold til året før.

REO-PACK, stiftet i 1988, er Danmarks største specialfabrik af strækfoliemaskiner. Kundelisten rummer blandt andre Nestlé, DHL, Rockwool, Carlsberg, Quaker Oats, Velux, Coca Cola, Arla Foods, Salling Group, Haribo, Procter & Gamble, CoRo Food, Pepsico, Glatfelter og Saint Gobain. REO-PACK blev i 2020 en del af Skandinaviens største automationshus BILA A/S med hovedkontor i Nykøbing Mors. BILA tilbyder industrikunder i ind- og udland en komplet automationsløsning fra pakning, palletering og til slutfoliering og etikettering af pallen.

Flere artikler fra REO-PACK A/S

Casen er skrevet af:

REO-PACK A/S

REO-PACK A/S har siden 1988 udviklet sig til en global systemleverandør med specialisering inden for intern udgangslogistik. Vi kan derfor tilbyde kompetencer indenfor automatisering og optimering af den interne logistik – startende fra palletering til den færdige palle, som er klar til afsendelse fra produktionen. Og som en del af BILA Group kan vores maskiner komplementeres med mange flere muligheder og kompetencer.

Vores speciale områder:
• Strækfilm viklere fra halv- til fuldautomatiske maskiner
• Palletransport med alle former for pallebaner
• Palleetikettering
• Robotpalletering

Se profil
keyboard_arrow_up