DI Produktion

  Foredrag | Aktiviteter
Tag del i oplevelsen 3.-5. oktober i Hal J1.

 

DI Produktion

DI Produktion er talerøret for danske produktionsvirksomheder. På HI-messen samler de industrien på et 500 kvadratmeter stort område til netværk, inspiration og faglige oplæg indenfor DI Produktions tre mærkesager - grøn omstilling, arbejdskraft i verdensklasse og digitalisering og automatisering.

Hvis du vil inspireres, udvide dit netværk eller møde det branchefællesskab som hver dag arbejder for at styrke rammevilkårene for din virksomhed, så læg vejen forbi DI Produktions stand på HI-messen. 

Se alle aktiviteterne her

Oversigt over Hal J

Særlige mærkesager for 2023

Ikke nok med at danske produktionsvirksomheder er i fuld gang med den grønne omstilling, så eksporterer de også grønne løsninger til resten af verden. På HI-messen inviterer vi partnere og keynotes på scenen og giver et indblik i, hvordan man som produktionsvirksomhed kan arbejde med sit CO2-regnskab og med at omstille sin produktion. Vi kommer også til at sætte fokus på de ESG-krav, som alle virksomheder vil blive mødt af de kommende år, samt potentialerne og mulighederne ved energieffektivisering.

Uden kvalificeret arbejdskraft er den grønne omstilling ikke mulig, og virksomhedernes konkurrencekraft bliver svækket. Derfor skal vi både vise hvor mange muligheder der er med en faglig uddannelse, samt sikre efteruddannelse af både faglærte og ufaglærte. På HI-messen vil vi bl.a. præsentere de mange  karrieremuligheder der er i industrien. Vi kommer også til at snakke om uddannelsesveje, diversitet og udenlandsk arbejdskraft, så vi kan sikre en kvalificeret arbejdsstyrke i fremtiden.

Øget digitalisering og automatisering som f.eks. robotteknologi og kunstig intelligens er essentiel for at kunne optimere og effektivisere sin produktion. For mange virksomheder kan det være vanskeligt at komme i gang og finde de størst mulige fordele ved at digitalisere og automatisere deres produktion. Med digitaliseringen og automatiseringen medfølger der også en masse lovgivnings- og rapporteringskrav. Så hvad er mulighederne og hvordan skal man forholde sig til lovgivningen? Vi kommer til at gøre dig klogere på, hvordan de nye teknologier kan anvendes i produktionen, give dig inspiration og gode ideer til, hvordan du kommer i gang, samt rådgivning om finansierings- og samarbejdsmuligheder.

Aktiviteter tirsdag

09:30-10:45 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Hvordan kan ny digital teknologi afhjælpe de udfordringer, danske virksomheder står med? Danish

Udfordringer hos danske produktions SMV’er og hvordan konkrete innovationsprojekter kan sætte skub i forretningen

Hør hvilke udfordringer MADE’s SMV-medlemmer står overfor, og hvordan konkrete digitaliserings- og automationsprojekter har skabt ny vækst hos en række virksomheder.

Kunder i hele verden – uden at forlade fabrikken

Hør hvordan One2Feed kommunikerer med kunder i hele verden og hjælper kunden med selv at installere One2Feeds fodersystemer via en ny augumented reality (AR) løsning.

Bedre pakkeløsninger – korrekt aflæsning hver gang - Interview med Mogens Rasmussen MRN robostaker

Hør hvordan en mindre virksomhed som MRN robostacker har brug visionskamaraer og kunstig intelligens til at styrke kvalitetssikringen af deres pakkeløsninger, så labels på løg-net bliver læst korrekt og spildprocenten hos kunden derfor falder.

Speakers: 
Peter Trillingsgaard, Preben Dahl Johansen, Jesper Schriver og Mogens Rasmussen.

Tilmeld dig her

 

11:00-12:00 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

ESG og nye krav fra EU - rapportering som kilde til forretningsmæssig værdi for din virksomhed Danish

ESG er blevet et license to operate for virksomheder uanset størrelse - og arbejder man strategisk med ESG kan virksomheden opnå stor forretningsmæssig værdiskabelse.

EU har i 2023 vedtaget et nyt direktiv for bæredygtighedsrapportering. Det hedder Corporate Sustainability Reporting Directive og forkortes CSRD. Direktivet rulles ud over erhvervslivet i faser og bliver en game changer for ca. 50.000 virksomheder EU. CSRD forpligter de større virksomheder til at rapportere om deres ESG-påvirkninger og -risici i egen virksomhed og i værdikæden. Det betyder, at virksomhederne også skal indhente ESG-data fra bl.a. deres leverandører. CSRD vil derfor også indirekte ramme SMV’er, som er leverandører til de større virksomheder.

Speakers: 
Søren Eriksen, CEO, Viegand Maagøe A/S og Kim Bøjstrup.

Tilmeld dig her

13:00 - 13:45 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Workindenmark - Hjælp til tiltrækning og rekruttering af international arbejdskraft Danish

Hør også, Femern Link Contractors fortæller om sin erfaring med rekruttering af international arbejdskraft

Bosætningskonsulenter fra Vejle og Herning Kommune fortæller om, hvad tilflytterservice kan hjælpe jer og jeres medarbejdere med under overskriften "I "sælger" jobbet, vi "sælger" bosætning!

Speakers:
Helena Nielsen, Recruitment Consultant & Eures Adviser, Workindenmark
Jannie Bojesen, FEMERN LINK CONTRACTORS, HR Business Partner
Louise Nielsen, Bosætningsguide, Vejle Kommune
Mette Klarskov Hebel, Bosætningskoordinator & Udviklingskonsulent, Herning Kommune


Tilmeld dig her

14:00-15:00 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Avancerede produktionsteknologier til innovativ og grøn omstilling Danish

DAMRC er et nationalt forsknings- og videnscenter for spåntagende bearbejdning, som arbejder med at afprøve og demonstrere nye innovative teknologier, der har potentialet til at kunne løfte dansk produktion ift. den grønne omstilling og virksomhedernes fortsatte konkurrenceevne.

I dette indlæg vil Mikkel forsøge at give praksisnære eksempler på modne og mere eksperimentelle teknologier, som DAMRC arbejder med at få udbredt til den danske produktionsindustri. Hør bl.a. om alternative teknologier til reduktion af materialerestspændinger, brugen af kvælstof som kølemiddel i CNC-processer og meget mere.

Speaker:
Mikkel Meldgaard, ​Innovation Manager


Tilmeld dig her

 

Aktiviteter onsdag

09:30-10:10 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Test din bæredygtighedskommunikation Danish

Har du styr på din virksomheds bæredygtighedskommunikation - eller har du brug for at få den tryktestet af en ekspert?

Markedsføringsloven sætter klare rammer for, hvad lovlig kommunikation er, når du fortæller om din virksomheds bæredygtighedsindsats. Men alligevel ser vi flere og flere virksomheder blive anklaget for vildledende markedsføring og dermed greenwashing.

Mathias Selchau Majlund fra Transition vil gøre dig klogere på, hvordan man som virksomhed kan kommunikere om sit arbejde med klima og bæredygtighed, inden for lovgivningens rammer. Tag et eksempel med fra din virksomheds kommunikation, for eksempel tekst I bruger på hjemmesiden, i nyhedsbreve eller i forbindelse med anden markedsføring og se, om det holder ’i retten’.

Speakers: 
Peter Trillingsgaard og Mathias Selchau Majlund.

Tilmeld dig her

 

14:50-15:20 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Gode råd fra jury’en til DIRA Automatiseringspris Danish

Hvad er danske virksomheder gode til? Hvor kan danske virksomheder forbedre sig? Hvordan vinder man prisen?

Medlemmer fra årets jury fortæller og tager imod spørgsmål.

Speaker:
Søren Peter Johansen, DIRA.

Tilmeld dig her

10:15-10:45 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Kom gratis i gang med jeres CO2-regnskab og klimakommunikation Danish

Kom og hør om programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed, der hjælper dig i gang med CO2-regnskab og klimakommunikation.

Speaker: 
Line Gry Knudsen, Programleder

Tilmeld dig her

13:00-13:30 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Hvordan får SMV’erne succes med automatisering Danish

Bliv inspireret til automation af små virksomheder. Hvis de små kan automatisere, kan du også.

Speaker:  
Søren Peter Johansen, DIRA.

Tilmeld dig her

13:45-14:45 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

 DIRA Automatiseringsprisen 2023 – bag om de bedste automationsprojekter Danish

DIRA Automatiseringsprisen 2023 uddeles til årets bedste automationsprojekt. De nominerede er Bestseller, HMF Group og Welltec.

Bestseller har i Taulov ved Fredericia implementeret et fuldautomatisk lagersystem med hele 79 Skypods robotter samt fem andre robotter til de-palletering, kartonåbning og palletering.

HMF Group er i fuld gang med at implementere den helt nye digitale fabrik ved navn Future Factory til fremstilling af kraner. Det centrale element er at erstatte manuelle hæfteopgaver med robotteknologi, der samarbejder på tværs af både teknologier og processer.

Welltec udvikler og fremstiller løsninger til energisektoren og har implementeret en produktivitetsfremmende digital totalproduktionsløsning, som både integrerer data, intern logistik, automatisering og 3. parts maskiner. Welltecs automatiseringsløsning består altså af mange forskellige elementer, som de har lykkedes at samle til én løsning.

Vinderen udpeges af en jury, og vinderen offentliggøres samme aften til festmiddagen.

WELLTEC:
Jacob Faurskov, Senior Vice President, D&E and Manufacturing, Welltec,
Bo Schmidt Valet, Production Manager Components, Welltec
Casper Hansen, CEO, Technicon 

BESTSELLER:
Jakob Skødt Larsen,  Product Owner, TECH Automated Warehouses  
Tonni Jensen, Project Manager, Strategic Project

HMF Group:
Christian Myrhøj. Lead Project Manager, HMF Group
Mikkel Winther Andersen, CEO, HMF Group

Tilmeld dig her

Aktiviteter onsdag

09:30-10:00 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Test din bæredygtighedskommunikation Danish

Har du styr på din virksomheds bæredygtighedskommunikation - eller har du brug for at få den tryktestet af en ekspert?

Markedsføringsloven sætter klare rammer for, hvad lovlig kommunikation er, når du fortæller om din virksomheds bæredygtighedsindsats. Men alligevel ser vi flere og flere virksomheder blive anklaget for vildledende markedsføring og dermed greenwashing.

Mathias Selchau Majlund fra Transition vil gøre dig klogere på, hvordan man som virksomhed kan kommunikere om sit arbejde med klima og bæredygtighed, inden for lovgivningens rammer. Tag et eksempel med fra din virksomheds kommunikation, for eksempel tekst I bruger på hjemmesiden, i nyhedsbreve eller i forbindelse med anden markedsføring og se, om det holder ’i retten’.

Speakers: 
Peter Trillingsgaard og Mathias Selchau Majlund.

Tilmeld dig her

 

10:15-10:45 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Kom gratis i gang med jeres CO2-regnskab og klimakommunikation Danish

Kom og hør om programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed, der hjælper dig i gang med CO2-regnskab og klimakommunikation.

Speaker: 
Line Gry Knudsen, Programleder

Tilmeld dig her

13:00-13:30 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Hvordan får SMV’erne succes med automatisering Danish

Bliv inspireret til automation af små virksomheder. Hvis de små kan automatisere, kan du også.

Speaker:  
Søren Peter Johansen, DIRA.

Tilmeld dig her

13:45-14:45 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

 DIRA Automatiseringsprisen 2023 – bag om de bedste automationsprojekter Danish

DIRA Automatiseringsprisen 2023 uddeles til årets bedste automationsprojekt. De nominerede er Bestseller, HMF Group og Welltec.

Bestseller har i Taulov ved Fredericia implementeret et fuldautomatisk lagersystem med hele 79 Skypods robotter samt fem andre robotter til de-palletering, kartonåbning og palletering.

HMF Group er i fuld gang med at implementere den helt nye digitale fabrik ved navn Future Factory til fremstilling af kraner. Det centrale element er at erstatte manuelle hæfteopgaver med robotteknologi, der samarbejder på tværs af både teknologier og processer.

Welltec udvikler og fremstiller løsninger til energisektoren og har implementeret en produktivitetsfremmende digital totalproduktionsløsning, som både integrerer data, intern logistik, automatisering og 3. parts maskiner. Welltecs automatiseringsløsning består altså af mange forskellige elementer, som de har lykkedes at samle til én løsning.

Vinderen udpeges af en jury, og vinderen offentliggøres samme aften til festmiddagen.

WELLTEC:
Jacob Faurskov, Senior Vice President, D&E and Manufacturing, Welltec,
Bo Schmidt Valet, Production Manager Components, Welltec
Casper Hansen, CEO, Technicon 

BESTSELLER:
Jakob Skødt Larsen,  Product Owner, TECH Automated Warehouses  
Tonni Jensen, Project Manager, Strategic Project

HMF Group:
Christian Myrhøj. Lead Project Manager, HMF Group
Mikkel Winther Andersen, CEO, HMF Group

Tilmeld dig her

14:50-15:20 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Gode råd fra jury’en til DIRA Automatiseringspris Danish

Hvad er danske virksomheder gode til? Hvor kan danske virksomheder forbedre sig? Hvordan vinder man prisen?

Medlemmer fra årets jury fortæller og tager imod spørgsmål.

Speaker:
Søren Peter Johansen, DIRA.

Tilmeld dig her

Aktiviteter torsdag

09:30-10:30 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Paneldebat: Hvordan får vi flere dygtige 
faglærte I Danmark? Danish

​Regeringen har besluttet at investere flere penge i de danske erhvervsskoler. Spørgsmålet er så nu, hvordan vi bruger dem bedst muligt? Vi vil gerne uddanne så mange dygtige faglærte som muligt over de kommende år. Det betyder, at vi skal have flere til at vælge en erhvervsuddannelse, vi skal have flere til at gennemføre en erhvervsuddannelse og vi skal sikre, at dem, der gennemfører, bliver så dygtige som overhovedet muligt. Så hvordan gør man det?

Det har vi samlet et knivskarpt panel, som forhåbentlig kan gøre os alle sammen klogere på:
 
Peter Trillingsgaard, Branchedirektør, DI Produktion
Martin Holmgaard, udd.dir., Herningsholms Erhv.skole
Julie Kølster Madsen, formand EEO
Anne Sophie Madsen, dir. f. fonden for håndværkskollegiet
Jesper Kvistgaard, udd.leder, Grundfos A/S.

Tilmeld dig her

 

11:00-12:00 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Mød én af Danmarks dygtigste 
bilmekanikere, som netop har vundet 
EM-sølv Danish

Kom og mød Jeppe P. Mikkelsen, som netop har vundet EM-sølv til Euroskills 2023 i Polen. Jeppe fortæller blandt andet, hvordan han fandt ud af, at han skulle være automekaniker, hvad Skills-konkurrencerne har betydet for ham og hvad han drømmer om at bruge sin uddannelse til.

Tilmeld dig her

 

13:00-13:45 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Kunstig Intelligens, AI, for produktionsvirksomheder Danish

Danske virksomheder bruger allerede AI, og integrerer AI i deres produkter.

Få et hurtigt indblik i hvad andre gør og bliv inspireret til selv at komme i gang med AI.

Tilmeld dig her

 

14:00-15:00 | DI PRODUKTION STAGE | HALL J1

Scor et grønt job – stil spørgsmål til din kommende arbejdsgiver Danish

Flere og flere undersøgelser viser, at vi i fremtiden kommer til at mangle faglært arbejdskraft til den grønne omstilling – op imod 100.000 personer frem mod 2025.

Er du i gang med en faglig uddannelse, og vil du inspireres i retning mod en grøn karriere? 

Kom forbi DI Produktion torsdag d. 5. oktober kl. 14:00-15:00, hvor virksomheder, organisationer og undervisere vil give deres bud på, hvordan en grøn karriere kan se ud for dig. Det sker gennem en paneldebat, som til sidst inviterer dig til at stille dine spørgsmål. Her kan du få svar på alt det, der skal til for, at du kan vælge et grønt job i fremtiden. Panelet belønner det bedste spørgsmål med en præmie.

Speakers:
Mathias Damgaard Mørch, Academy Manager, Green Lab 
Sanne Østergaard Nielsen, Lektor ved Erhvervsakademi Aarhus
Ulla Damhøj, Marketing Manager, Eegholm A/S

Tilmeld dig her

 

DI Produktion på HI-messen

"HI-messen giver DI Produktion en unik mulighed for at møde vores medlemmer og andre vigtige interessenter. Vi glæder os til at komme i dialog med virksomhederne og til at inspirere dem med oplæg indenfor DI Produktions tre mærkesager - grøn omstilling, kvalificeret arbejdskraft og digitalisering og automatisering. Jeg ser frem til nogle inspirerende dage med masser af mulighed for relationsopbygning og fagligt indhold

Peter Trillingsgaard | Branchedirektør i DI Produktion 

Kontaktperson:

Annette Flies

Konsulent, DI Produktion

phone +45 3377 3331

mailE-mail

Annette Flies

Kontakt os

Er der dukket spørgsmål op til standbooking eller messen generelt, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig.

Kontakt os

Få et uforpligtende tilbud på en stand

Vi kan skræddersy en løsning til dig alt efter behov og ønske. 

Få et tilbud på en stand

keyboard_arrow_up