Artikler
Omkostningseffektive, effektive og hygiejniske integrerede aktuatorer, der transformerer mad- og drikkevareindustrien
arrow_backTil oversigten26. juni 2025 | IMI Norgren
Opdag, hvordan optimering af trykluftsforbrug med integrerede ventil- og aktuatorløsninger kan reducere omkostninger og øge effektiviteten i din fødevare- og drikkevarefabrik. I denne stærkt konkurrencedygtige sektor er det ikke overraskende, at fødevare- og drikkevarevirksomheder søger måder at gøre deres drift mere effektiv.
Leveomkostningskrisen har sat fødevare- og drikkevarevirksomhederne i en svær position. På den ene side stiger omkostningerne til dele og energi hurtigt. På den anden side kræver forbrugerne billigere varer som reaktion på de vanskelige økonomiske tider.
I denne hårde konkurrence er det kun naturligt, at virksomheder fokuserer på at effektivisere produktionen.
Men enhver løsning på denne udfordring skal også passe perfekt til branchens behov og leve op til de højeste standarder for hygiejne og sikkerhed.
Derfor kigger mange virksomheder på en potentiel energibesparelse, der ofte bliver overset: optimering af trykluftsforbrug.
I denne artikel undersøger vi, hvilken overraskende indflydelse trykluftsforbrug kan have på energiforbruget – og ser, hvordan smarte fødevare- og drikkevarevirksomheder anvender den nyeste teknologi til at holde omkostningerne under kontrol.
Hvorfor er brug af trykluft så dyrt?
Trykluft er en vital komponent i mange fødevare- og drikkevareproduktionsprocesser – især i bevægelseskontrolsystemer, der ofte bruger trykluft til at drive aktuatorer.
Men fremstilling af trykluft kræver en betydelig mængde energi, hvilket gør drift af pneumatiske systemer dyrt.
De stigende energipriser har forværret dette problem. De seneste tal viser, at energi nu udgør 15 % af en fødevareproducents omkostningsgrundlag – op fra bare 2 % før COVID-19-pandemien.
Det er også en dyr opgave at købe, installere og vedligeholde et trykluftssystem.
De fleste konventionelle bevægelseskontrolsystemer består af mange komponenter, fra aktuatorer og ventiler til rør og kontakter. Alle disse dele skal integreres perfekt i et kredsløb for at sikre, at systemet fungerer korrekt.
Men disse komponenter leveres ofte separat og tæller som individuelle poster på styklisterne. Det betyder, at hver komponent skal købes og installeres enkeltvist, og hver har sine egne vedligeholdelseskrav og tidsplaner.
Mellem installationstid, komponentomkostninger og vedligeholdelse gør dette implementering og drift af et trykluftsystem særdeles dyrt.
Men der findes en løsning på dette problem: integrerede ventil- og aktuatorløsninger.
Energioptimering og omkostningsreduktion
IMI Norgrens IVAC-løsning er designet til at reducere energiforbruget og tackle ineffektivitet i fødevareproduktion.
Vores aktuatorløsning tilbyder en integreret ventil og magnetisk betjente kontakter i én samlet enhed.
Det er en markant simplere systemopbygning. Mindre rørføring betyder mindre "dødt" luftvolumen. Resultatet? Mindre luft kræves til bevægelseskontroloutput.
Afhængig af din anvendelse kan du spare op til 50 % på luft- og energiforbrug – blot ved at skifte til vores integrerede løsning.
Kontrol med energiforbrug uden at gå på kompromis med hygiejne
Dine kunder, dine medarbejdere og kvaliteten af dine produkter kan ikke kompromitteres.
Derfor har vi tilpasset vores løsninger til at opfylde de højeste hygiejnestandarder i fødevare- og drikkevareindustrien.
Alle IMI Norgrens IVAC-løsninger har en IP67-klassificering – hvilket betyder, at de kan bruges i forskellige områder af din produktionsproces, herunder i vådrensningsapplikationer.
De integrerede ventiler og kontakter sikrer, at fødevarestoffer ikke kan blive fanget inde i dem, og gør dem nemme at rengøre uden at gå på kompromis med deres funktion.
IMI Norgren IVAC: Den hygiejniske, effektive trykluftsløsning
Med hele fødevare- og drikkevareindustrien under pres for at gøre mere med mindre hver dag, er operationel effektivitet vigtigere end nogensinde før.
Ved at reducere rørføring og kabling gør du den løbende vedligeholdelse og servicering hurtigere og billigere, minimerer nedetiden, reducerer energispild og gør det nemmere at nå dine produktivitetsmål.
Vil du holde omkostningerne under kontrol på din fabrik? Vi er her for at hjælpe med pålidelige, højtydende løsninger, der er skræddersyet til fødevare- og drikkevarevirksomheder.
Kontakt os i dag for at finde ud af, hvordan vi kan hjælpe dig.













