Artikler

Undgå utilsigtede produktionsstop

arrow_backTil oversigten

15. juni 2023 | Bernstein A/S

Har jeres maskine også brug for at holde lågerne låst ind til produktionsprocessen?
En el-lås er den perfekte løsning dertil. Med låsens smarte funktioner og muligheder for at kontrollere indgangen til produktionsprocessen, kan den implementeres i mange forskellige typer maskiner, hvor den sørger for, at sikkerheden er helt i top.
BERNSTEIN’s bud på den optimale løsning, når der kræves en kontrolleret standsning af en maskine eller proces, hedder SLC.
Behovet for at holde lågerne ind til maskinerne låst er tilfældet hos en virksomhed, der i en fuldautomatisk proces forarbejder emner under rotation. På grund af højhastighed, robotarmenes roterende bevægelser og højspænding i produktionsmaskinen skabes et højrisikoområde for både emner og operatør, hvis lågerne til maskinen åbnes under produktionsprocessen.

Sikkerhed hele vejen rundt
SLC fungerer her som sikkerhedsapplikation og kan agere enten som afskærmning og lås for operatørens sikkerhed eller som forebyggelse til utilsigtet driftsstop til skade for emnerne, der produceres i maskinen.
Der er således tale om en kontrolleret standsning af maskinen, da den elektriske lås indbygget i SLC’en sørger for, at for eksempel låger ikke kan åbnes, før maskinen er bragt helt til standsning.
Hos førnævnte virksomhed var ønsket at sikre operatøren for utilsigtet at blive udsat for stor fare. Ønsket var således at kontrollere processen i forbindelse med start og stop, så åbning af låger mv. ikke blev anvendt som stopfunktion. Den indbyggede elektriske lås sørger for at fastholde en høj sikkerhed på trods af maskinens inerti i forbindelse med standsning.

En fælles dialog om sikkerhed
Når vi i BERNSTEIN-teamet påbegynder en dialog omkring anvendelse af BERNSTEIN-produkter til sikkerhedsapplikationen, kredser fokus om, hvorledes vi finder den optimale sikkerhedsløsning for kunden.
Spørgsmålene går på både sikkerhedsbehov, og om maskinen skal afskærmes med hegn, wire, glas eller lignende. Derudover går drøftelserne på i hvor høj grad, der er tale om sikkerhed for operatøren, eller om det er at passe på emnet. Det handler altså om kundens reelle behov inden SLC implementeres i sikkerhedsløsningen.
Alt efter behovet kan forskellige accessoires tilføres applikationerne. Det er eksempelvis ved hjælp af et integrerbart håndtag muligt at lave ekstrahøj holdekraft eller en tilføjelse af en escapefunktion, som giver mulighed for åbning indefra.
Med andre ord finder vi sammen med kunden ud af, hvordan vi kan bidrage til, at produktet eller produktionen opsættes så optimalt som muligt.

Flere artikler fra Bernstein A/S

Artikel er skrevet af:

Bernstein A/S

NÆRVÆR, KNOWHOW OG KOMPETENT SPARRING

BERNSTEIN A/S ligger i det nordlige industriområde i Aarhus. Her finder du vores kontor og danske lager – produkter og viden samlet ét sted.

Vi er stolte af at være en af verdens førende producenter af sikkerhedsteknologi til den elektriske, kemiske og mekaniske industri. Vi har mere end 70 års erfaring i rådgivning og levering af alt fra standardkomponenter til halvfabrikata til kundetilpassede løsninger. Derudover har vi et sortiment af agenturvarer, der supplerer BERNSTEINs ellers store produktprogram. Alt sammen med højeste kvalitet i fokus.

V

Se profil
keyboard_arrow_up