Artikler

Amorfe C-kerner (AMCC, SU)

arrow_backTil oversigten

7. september 2023 | SEKELS GmbH

Amorfe metaller er karakteriseret ved manglen på den sædvanlige krystallinske struktur med korn og korngrænser. Dette er en fordel for blød magnetisk adfærd, da forstyrrelser som krystalanisotropier eller domænevægsfastgørelse ved korngrænser simpelthen elimineres.

Fe-baserede amorfe legeringer har fremragende magnetiske egenskaber, men når ikke de lave tab eller høje permeabiliteter af nanokrystallinske legeringer på grund af den relativt høje magnetostriktion. Fordelene er en højere mætningsfluxtæthed og lavere omkostninger.

C-kerner fremstillet af amorfe Fe-baserede legeringer tilbyder en interessant kombination af høj mætningsfluxtæthed og lave magnetiseringstab, derfor er de særligt velegnede til PFC (Power Factor Correction) eller lagerdrosler.

De vigtigste anvendelser for amorfe c-kerner er i området > 10 A ved ca. 20 til 100 kHz. De lave tab muliggør design af størrelsesoptimerede løsninger også med høje strømbølger.

Vi tilbyder udvalgte typer fra "AMCC"-serien samt kundespecifikke løsninger, f.eks. g. med flere snit. Kontakt os venligst for en teknisk drøftelse og uforpligtende tilbud.

Find brochuren "Amorfe C-kerner"
https://www.sekels.de/fileadmin/PDF/Englisch/14_Brochure_Amorphous_C-Cores.pdf

Præsentation "Designovervejelser om amorfe C-kerner"
https://www.sekels.de/fileadmin/PDF/Deutsch/28_1_Presentation_amorphous_c_cores_design_notes.pdf

Information om nanokrystallinske c-kerner er tilgængelig her.
https://www.sekels.de/en/tape-wound-cores-and-c-cores/nanocrystalline-c-cores

Flere artikler fra SEKELS GmbH

Artikel er skrevet af:

SEKELS GmbH

MAGNETISKE MATERIALER, KOMPONENTER OG SYSTEMER

Vi er specialister inden for magnetiske felter, magnetiske materialer, ringformede kerner, magnetsystemer og magnetiske afskærmninger - lige fra vejledning til levering af færdige komponenter og systemer.

Sekels GmbH i Ober-Mörlen, Tyskland

SEKELS GmbH udvikler, fremstiller og forhandler tekniske produkter inden for magnetisme. Med ca. 27 medarbejdere (hvoraf næsten halvdelen er fysikere og ingeniører) hjælper vi over 600 kunder fordelt over hele verden.
Som forhandler for VACUUMSCHMELZE GmbH & Co. KG kan vi tilbyde vores kunder både en

Se profil
keyboard_arrow_up