Artikler

Lamineringer og kernepakker

arrow_backTil oversigten

7. september 2023 | SEKELS GmbH

Lamineringer og kernepakker bruges til små transformere og drosler fra netfrekvens til flere kHz.

Standardlamineringer er beskrevet i DIN EN 61021 i en række forskellige størrelser og kvaliteter. De udstanses af en formaterialestrimmel af den respektive tykkelse og afsluttes med en efterfølgende udglødningsproces for at optimere de magnetiske egenskaber. Et tyndt oxidlag, som er opbygget under udglødningsprocessen, er typisk tilstrækkeligt som mellemlagsisolering. Især med tynde lamineringer kræves omhyggelig håndtering for ikke at reducere eller ødelægge de magnetiske egenskaber ved elastisk eller plastisk deformation.

Normalt stables lamineringer i skiftende retninger for at reducere den effektive luftspalte. Den mulige effektive permeabilitet afhænger naturligvis, udover legeringen, af størrelsen og formen af lamineringerne, som begge påvirker forholdet mellem den gennemsnitlige magnetiske vejlængde og den effektive luftspalte (skæring). ED- og U-lamineringer udviser den laveste forskydningseffekt og tillader de højeste permeabilitetsværdier. I kombination med de højpermeabilitetslegeringer MUMETALL® eller VACOPERM® er de særligt velegnede til drosler eller transformere, som har brug for en høj induktivitet.

Kernepakker fremstilles ved at stable enkelte lamineringer og færdiggøre pakken ved imprægnering, svejsning eller mekanisk sammenlåsning. Dette muliggør, kombineret med standard coil-dannere, en hurtig og omkostningseffektiv produktion og montage. Sammenlignet med alternerede stablede individuelle lamineringer viser kernepakker lavere effektive permeabiliteter, selv når de er fladeslibet. De er dog særligt velegnede til applikationer, der kræver tolererede AL-værdier, som f.eks. choker med formagnetisering.

Flere artikler fra SEKELS GmbH

Artikel er skrevet af:

SEKELS GmbH

MAGNETISKE MATERIALER, KOMPONENTER OG SYSTEMER

Vi er specialister inden for magnetiske felter, magnetiske materialer, ringformede kerner, magnetsystemer og magnetiske afskærmninger - lige fra vejledning til levering af færdige komponenter og systemer.

Sekels GmbH i Ober-Mörlen, Tyskland

SEKELS GmbH udvikler, fremstiller og forhandler tekniske produkter inden for magnetisme. Med ca. 27 medarbejdere (hvoraf næsten halvdelen er fysikere og ingeniører) hjælper vi over 600 kunder fordelt over hele verden.
Som forhandler for VACUUMSCHMELZE GmbH & Co. KG kan vi tilbyde vores kunder både en

Se profil
keyboard_arrow_up