Artikler

Amorfe og Nanokrystallinske tape-viklede kerner

arrow_backTil oversigten

7. september 2023 | SEKELS GmbH

Tape-viklede kerner er lavet af blødmagnetiske metalliske tynde tape. De har de højeste permeabiliteter og en fremragende temperaturstabilitet.

Kerner fra krystallinske NiFe-legeringer (ULTRAPERM®) bruges ved lave til mellemfrekvenser. Amorfe (VITROVAC®) og især nanokrystallinske legeringer (VITROPERM®) er dog attraktive muligheder mod ferritter ved højere frekvenser til mange anvendelser.

Den toroidale form skyldes den jævne fordeling af den magnetiske flux, der er ideel til bløde magnetiske kerner, da de magnetiske egenskaber ikke forringes af geometriske påvirkninger. Derfor bruges ringformede former ofte i kombination med magnetiske legeringer af høj kvalitet. Nanokrystallinske Fe-baserede legeringer har vist sig at være af særlig interesse, da de kombinerer fremragende magnetiske egenskaber med rimelige omkostninger, en meget god temperaturstabilitet og gunstige frekvensegenskaber.

De vigtigste applikationer for tape-viklede kerner er Common Mode Chokes, præcise Current Transformers, hurtige Pulse Transformers, Power Transformers og Magnetic Amplifiers.

Tape-viklede kerner dimensioner

Bemærk venligst, at tapeviklede kerner er lavet af tynde metalliske tape. På grund af båndenes overfladeruhed er det effektive magnetiske tværsnit ca. 80 % af det geometriske tværsnit. Endvidere skal der tages hensyn til visse tolerancer for de ydre dimensioner, som er defineret som grænseværdier i databladene.

Kontakt venligst for yderligere information om varenumre og fiksering af de tape-viklede kerner fra VACUUMSCHMELZE GmbH & Co. KG

Se også: Amorf og Nanokrystallinsk Tape-Wound-Core
https://www.sekels.de/da/tape-wound-cores-and-c-cores/amorphous-and-nanocrystalline-tape-wound-cores

Flere artikler fra SEKELS GmbH

Artikel er skrevet af:

SEKELS GmbH

MAGNETISKE MATERIALER, KOMPONENTER OG SYSTEMER

Vi er specialister inden for magnetiske felter, magnetiske materialer, ringformede kerner, magnetsystemer og magnetiske afskærmninger - lige fra vejledning til levering af færdige komponenter og systemer.

Sekels GmbH i Ober-Mörlen, Tyskland

SEKELS GmbH udvikler, fremstiller og forhandler tekniske produkter inden for magnetisme. Med ca. 27 medarbejdere (hvoraf næsten halvdelen er fysikere og ingeniører) hjælper vi over 600 kunder fordelt over hele verden.
Som forhandler for VACUUMSCHMELZE GmbH & Co. KG kan vi tilbyde vores kunder både en

Se profil
keyboard_arrow_up