Artikler

Filtre reducerer elektromagnetisk interferens og fjerner lejeskader ved elektrisk afladning

arrow_backTil oversigten

10. august 2023 | Eegholm Group

Kernerne i VLT® Common Mode MCC 105 filtre er højeffektive nanokrystallinske magnetiske kerner, som har gode filtreringsevner sammenlignet med almindelige ferritkerner. De fungerer som en common-mode-spole (mellem faser og jord).

Når filtret er installeret omkring de tre motorfaser (U, V, W) reducerer de højfrekvente common-mode-strømme, hvilket gør, at højfrekvent elektromagnetisk interferens fra motorkablet reduceres.

Kernesættet bør dog ikke bruges som den eneste afhjælpende foranstaltning, og selv når kernerne bruges, skal EMC-installationsreglerne følges.

Forhindre strømme i motorlejer
Filtrene er med til at reducere højfrekvente strømme, der er forbundet med elektriske udladninger i motorstrømmene. Udladninger som bidrager til for tidlig slitage og svigt af motorlejer.

Ved at reducere eller endda fjerne udladningerne reduceres sliddet på lejerne, og levetiden forlænges. Dermed sænkes omkostningerne til vedligeholdelse og nedetid.

Ideel til eftermontering
Lejestrømsproblemer opdages oftest efter idriftsættelse, derfor har kernerne en oval form, som gør dem ideelle til eftermontering og til installation på steder med begrænset plads.

5 kernestørrelser dækker hele VLT®-effektområdet, og de fås til alle effektstørrelser fra 0,18 kW til 1,4 MW

HF-CM-vælger
Kernerne kan installeres på frekvensomformerens udgangsklemmer (U, V, W) eller i motorens klemkasse.

Når HF-CM-filtret installeres ved frekvensomformerens terminaler, reducerer det lejespændinger og højfrekvent elektromagnetisk interferens fra motorkablet. Antallet af kerner afhænger af motorkablets længde og frekvensomformerens spænding.

5 klare fordele ved at benytte filtrene
* Undgå tidlig slitage og forlæng levetiden
* Ideel til eftermontering også på begrænset plads
* Oval form
* Skalerbar løsning: længere kabler håndteres ved at stable flere kerner
* Lav investering

Vil du høre mere om de nye filtre?

Mød os på stand M 9680 eller kontakt os i dag, og lad os finde den helt rigtige løsning til netop dit behov.

Du træffer dit Eegholm team på telefon 7312 1212.

Flere artikler fra Eegholm Group

Artikel er skrevet af:

Eegholm Group

Eegholm Group (Eegholm og AUTOMATIC SYD) er en virksomhed, som har specialiseret sig i at levere løsninger, eltavler og komponenter, der indgår i elektro-mekaniske opgaver.

Vi arbejder hver dag på at skabe merværdi for vores kunder. Vi sparrer med indkøbere og teknikere og hjælper dem med at source varer, tyde gældende normer eller på anden måde finde den rette løsning. Dermed får de tid til at fokusere på deres kernekompetencer – uden at ansætte ekstra ressourcer.

Både bredden i vores forretningsområder, og det interne samarbejde på tværs af huset, har skabt os en solid position inden f

Se profil
keyboard_arrow_up