Artikler

Programmér robotter hurtigt og nemt med MRC01 controller

arrow_backTil oversigten

26. juni 2023 | Eegholm Group

Den nye MRC01-controller gør det muligt at programmere uden kendskab til programmering.

For virksomheder øger industrirobotter ofte effektiviteten i produktionen og i logistikafdelingen, men de er ofte en dyr løsning for virksomheden, samtidig med at der tit er mangel på ansatte med de nødvendige programmeringsevner.

Det har vi løsningen på – med den nye MRC01-controller fra Oriental Motor kan robotter betjenes uden forudgående viden.

Med MRC01 kan selv uerfarne operatører oprette et funktionelt program til industrirobotter inden for en time. Controlleren er udviklet specielt til drev, der styres af Oriental Motor’s AZ-serie af motorer. Disse closed-loop stepmotorer muliggør batterifri absolut positionering, hvilket gør dem ideelle til at drive flere robotter.

Værktøjets centerpunkt (TCP)
Controlleren overtager automatisk komplekse kinematiske beregninger, som bl.a. omfatter indlæring af værktøjets centerpunkt (TCP), hvilket har central betydning for hele robotprogrammeringen. Indlæring af TCP gør det muligt for robotten at bevæge sig til den samme position fra forskellige vinkler.

Med MRC01 kan operatøren vælge mellem et kartesiansk koordinatsystem, et håndflange-koordinatsystem, et værktøjskoordinatsystem og et aksekoordinatsystem. Controlleren muliggør bl.a. direkte datadrift og JOG/Tip/ZHOME-drift.

Der tages hensyn til eventuelle akseforskydninger under programmeringen, hvilket gør, at MRC01 også er velegnet til robotter med en høj frihedsgrad.

Egenskaber ved MRC01 controlleren
Her får du nogle af de væsentligste egenskaber ved controlleren;

* MRC01 understøtter EtherNet/IP, så der kan oprettes bevægelsessekvenser til interne robotter ganske enkelt ved at overføre bevægelsesdata fra en programmerbar styring.

* MRC01 er udstyret med 8 indgange og 8 udgange til direkte I/O-funktioner.

* Start/stop-operation og styring af perifere enheder kan nemt udføres

* Forskellige beskyttelsesfunktioner reducerer risikoen for utilsigtede bevægelser, f.eks. som følge af forkert betjening.

* Controlleren afbryder driften, før robotten nærmer sig en singularitet under indlæring og udfører en farlig bevægelse

Mød os på HI2023 – stand M9680
Kom forbi vores stand på Herning Industrimesse og hør mere.

Du kan også kontakte Poul-Henning Nielsen på telefon 4035 8654 eller send en mail på phn@eegholm.dk

Læs mere på www.eegholm.dk

Flere artikler fra Eegholm Group

Artikel er skrevet af:

Eegholm Group

Eegholm Group (Eegholm og AUTOMATIC SYD) er en virksomhed, som har specialiseret sig i at levere løsninger, eltavler og komponenter, der indgår i elektro-mekaniske opgaver.

Vi arbejder hver dag på at skabe merværdi for vores kunder. Vi sparrer med indkøbere og teknikere og hjælper dem med at source varer, tyde gældende normer eller på anden måde finde den rette løsning. Dermed får de tid til at fokusere på deres kernekompetencer – uden at ansætte ekstra ressourcer.

Både bredden i vores forretningsområder, og det interne samarbejde på tværs af huset, har skabt os en solid position inden f

Se profil
keyboard_arrow_up