Artikler

Lineære aktuatorer – kompakt design med høj positioneringsnøjagtighed

arrow_backTil oversigten

26. juni 2023 | Eegholm Group

De kombinerer positionering med høj præcision med en særlig kompakt størrelse som giver fleksibilitet, når den skal integreres i forskellige applikationer

Med den nye DR-serie har Oriental Motor udviklet lineære aktuatorer, hvor rotoren, kugleskruen og kugleskruemøtrikken er direkte integreret uden en kobling.

Aktuatorerne fås i forskellige udgaver: De fås i standardudførelse og alternativt med lineært bord eller med sidestyring. Alle tre varianter giver fleksible anvendelsesmuligheder og kræver mindre plads til installation.

Og så er de særdeles egnet til applikationer, hvor hver centimeter pladsbesparelse er vigtig, og hvor der samtidig kræves høj nøjagtighed.

Kompakt design
Et nyt træk ved DR-serien er dens optimerede og kompakte design: aktuatorerne er kendetegnede ved en reduceret længde samt mindre montagearbejde.

Dette skyldes, at rotoren, kugleskruen og kugleskruemøtrikken er direkte integreret i den optimerede lineære aktuator uden kobling. Kuglelejerne er placeret på ydersiden af kugleskruemøtrikken. Deres store diameter sikrer, at aktuatorernes samlede længde reduceres betydeligt.

Mere fleksibilitet i monteringen, højere hastighed

* Stor monteringsfleksibilitet: Husets design er optimeret, så en større del af huset nu hviler på monteringsfladen. Især i versionen med lineært bord fordeles belastningen bedre på denne måde. Dette beskytter kuglelejerne og forlænger aktuatorernes levetid.

* Ved hjælp af specielt konstruerede monteringsplader kan næsten alle monteringsretninger gennemføres.

* De nye lineære aktuatorer har højere hastighed. Der er to spindelafstande til rådighed: Med en spindelafstand på 2,5 mm opnås en maksimal hastighed på 100 mm/s; med en afstand på 1 mm er den maksimale transportbelastning 4 kg.

Mød os på HI2023 – stand M9680
Kom forbi vores stand på Herning Industrimesse og hør mere.

Du kan også kontakte Poul-Henning Nielsen på telefon 4035 8654 eller send en mail på phn@eegholm.dk

Læs mere på www.eegholm.dk

Flere artikler fra Eegholm Group

Artikel er skrevet af:

Eegholm Group

Eegholm Group (Eegholm og AUTOMATIC SYD) er en virksomhed, som har specialiseret sig i at levere løsninger, eltavler og komponenter, der indgår i elektro-mekaniske opgaver.

Vi arbejder hver dag på at skabe merværdi for vores kunder. Vi sparrer med indkøbere og teknikere og hjælper dem med at source varer, tyde gældende normer eller på anden måde finde den rette løsning. Dermed får de tid til at fokusere på deres kernekompetencer – uden at ansætte ekstra ressourcer.

Både bredden i vores forretningsområder, og det interne samarbejde på tværs af huset, har skabt os en solid position inden f

Se profil
keyboard_arrow_up