Artikler

Sådan beregner du hvilken gearkasser du skal bruge

arrow_backTil oversigten

15. august 2023 | Eegholm Group

Her får du lige et par vigtige formler, som du kan bruge, når du skal beregne, hvilken gearkasse der passer til din applikation.

Det kan være svært at finde den helt rigtige gearkasse til sin applikation. Men vi har samlet et par formler hér, der kan gøre arbejdet nemmere for dig.

Men vi hjælper dig selvfølgelig også gerne med at lave beregningerne, så du får den helt rigtige gearkasse.


MOMENT

P = M x Ω og Ω = 2 x π x n.

P = Effekt (W eller Nm/sek.)

M = Moment (Nm)

n = hastighed (-/sek.)

Sagt med andre ord, momentet øges med den samme effekt, når hastigheden falder.

Hver applikation kræver et specifikt (nominelt og maksimalt) drejningsmoment og en bestemt hastighed, så med dette drejningsmoment kan du nogenlunde bestemme størrelsen på gearkassen.

Sørg derfor for at belastningens nominelle og maksimale drejningsmoment er under gearets nominelle og maksimale drejningsmoment!


STRØM

Strøm er defineret som mængden af energi, der genereres eller forbruges pr. tidsenhed.

Det er klogt altid at lave en kontrolberegning: P motor ≥ M2 x 2 x π x n2

Vi har mange års erfaring med gear, og hjælper dig naturligvis gerne med at finde det rette gear til din applikation.

Mød os på HI2023 – stand M9680
Kom forbi vores stand og hør mere eller kontakt Poul-Henning på 4035 8654, send en mail på phn@eegholm.dk eller få mere at vide på www.apexdyna.dk eller www.eegholm.dk.

Flere artikler fra Eegholm Group

Artikel er skrevet af:

Eegholm Group

Eegholm Group (Eegholm og AUTOMATIC SYD) er en virksomhed, som har specialiseret sig i at levere løsninger, eltavler og komponenter, der indgår i elektro-mekaniske opgaver.

Vi arbejder hver dag på at skabe merværdi for vores kunder. Vi sparrer med indkøbere og teknikere og hjælper dem med at source varer, tyde gældende normer eller på anden måde finde den rette løsning. Dermed får de tid til at fokusere på deres kernekompetencer – uden at ansætte ekstra ressourcer.

Både bredden i vores forretningsområder, og det interne samarbejde på tværs af huset, har skabt os en solid position inden f

Se profil
keyboard_arrow_up